tisdag, januari 10, 2012

Andra sidan helgen

Julen är bortstädad. Inte på det där grundliga, tvättade, dammtorkade sättet. Men ändå. På bordet står en urdrucken whiskeyflaska i väntan på en ljuskopp. Blir fin som ljusstake, tycker jag.

Med ryggen och nacken är det bättre. Mycket bättre. Jag nyttjade ett presentkort på massage jag fick när jag fyllde år och där föll mycket på plats. Inte bara muskulärt. En enkel fråga som nystade upp mycket inom mig och fick mig att se riktningen för 2012. Fint så.

Trettonhelgen flyter mest ihop till en dimma, men fredag kväll minns jag.

Jag har masat mig upp ur sängen och ska laga sen middag till mig och Siri (Markus jobbar). När jag rensar lax går en huvudsäkring. På med täckbyxor och dunjacka (allt går i slowmotion). Pulsa i djupsnön till andra sidan huset, där säkringsskåpet sitter. Försöka få upp det. Nehej, det har fryst ihop. Pulsa in. Flytta vattenkokaren till ett uttag som fungerar. Koka upp vatten. Pulsa tillbaka. Med vattenkokare. Hälla över skåpet, öppna, byta säkring. Pulsa tillbaka.

En halvtimme senare. Vi sitter och äter middag. Huvudsäkringen går. Igen. På med täckbyxor och dunjacka. Runt huset. Skåpet har frusit igen. In. Flytta vattenkokaren. Ut med vattnet, hälla, byta. Ringer till Markus för att rådgöra, han har inte tid att prata och trycker bort samtalet. Pratar med pappa i telefon när jag hör illtjut och gråt inifrån. Siri har ramlat från soffan och slagit i huvudet.

Nåja. Efter det gick det ingen fler säkring. Inte min heller, jag fick le mitt i eländet.

Och på lördagen kände jag mig så pass mycket bättre att jag och Siri kunde ta bussen till Skellefteå, för att äta en sjurätters middag på Bryggargatan. Hon åt sig igenom menyn med god aptit. Jag med. Sedan somnade hon i barnvagnen och vi stannade kvar i grannstaden över natten. Skön slö söndag, dock med mycket illamående och yrsel från nacken.

Men nu. På andra sidan helgen. Mjukare, varmare, gladare. Inte lika ont.

4 kommentarer:

Sara sa...

Skönt att höra att du mår bättre - men vilken pärs du hade med säkringarna! Hoppas veckan blir avslappnad och skön efter dina strapatser, kram!

Marie/Mison sa...

Bra att du mår bättre. Massage är underbart. Varje gång säger jag till mig själv att unna mig det oftare...

Om boken - den finns inte på Svenska vad jag hittat. Men du får gärna låna min, om du bara mailar adressen så kommer den med posten.

Kram

Elin sa...

Härligt att det går åt rätt håll. Fin och rolig användningsområde för den tomma whiskey-flaskan.
Kram

Mari sa...

Tack Sara : )

Marie, jag tänker samma sak varje gång jag har varit på massage eller ansiktsbehandling. Men sedan går det ändå länge mellan gångerna. Jag fick ett presentkort på manikyr i julklapp och det ser jag fram emot att testa. På engelska, det blir en utmaning. Länge sedan jag läste en bok som inte var skriven på svenska. Jag ska kolla så att jag har kvar din mejladress. Kram.

Tack Elin. Jo den är så fin i formen, den flaskan. Hoppas saccosäcken var skön. Kan tänka mig att det blir kamp om vem som ska använda den. Kram.