onsdag, januari 25, 2012
Yogibröd
Recept / Yogibröd
Ingredienser
1/4 paket jäst
1 tsk honung
3 dl ljummet vatten
3,5 dl hirs- eller boveteflingor
0,75 dl finhackade, torkade aprikoser
300 g kokt, skalad, kall sötpotatis
2,5 dl vatten
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
0,75 dl sesamfrön
2,5 dl boveteflingor
3 dl majsmjöl (hade inte, tog pofiber och bakepro istället)
Kardemumma
0,5 msk salt
1,5 msk olivolja
Gör så här
Smula jästen och rör ut med honung och vatten.
Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke.
Lägg allt i en degblandare eller matberedare (använder du matberedare, tillsällt inte aprikoserna förrän i slutet) och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör cirka 10 minuter på medelhastighet.
Sätt ugnen på 100°C.
Fördela smeten i en smord brödform. Grädda brödet 50 minuter.
Pensla med olja och strö ev över sesamfrön.
Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 40 minuter.
Fri från gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.
Foto: Ica
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar