onsdag, januari 25, 2012

Yogibröd



Recept / Yogibröd

Ingredienser

1/4 paket jäst

1 tsk honung

3 dl ljummet vatten
3,5 dl hirs- eller
boveteflingor
0,75 dl finhackade, torkade aprikoser
300 g kokt, skalad, kall sötpotatis
2,5 dl vatten
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
0,75 dl sesamfrön

2,5 dl
boveteflingor
3 dl majsmjöl (hade inte, tog pofiber och bakepro istället)
Kardemumma
0,5 msk salt
1,5 msk olivolja

Gör så här

Smula jästen och rör ut med honung och vatten.


Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke.

Lägg allt i en degblandare eller matberedare (använder du matberedare, tillsällt inte aprikoserna förrän i slutet) och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör cirka 10 minuter på medelhastighet.

Sätt ugnen på 100°C.

Fördela smeten i en smord brödform. Grädda brödet 50 minuter.

Pensla med olja och strö ev över sesamfrön.

Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 40 minuter.

Fri från gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.

Foto: Ica

Inga kommentarer: