söndag, juli 29, 2012

Bröd med frön och nötter



2 dl mandel
2 dl helt linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter eller solrosfrön
250 g kesella 10 procent
6 ägg


Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.


Mal mandeln eller använd färdigt mandelmjöl som finns att köpa i matbutiken. Blanda med linfrön och fiberhusk. Tillsätt bakpulver, salt, brödkryddor (jag tog även i nymalen kardemumma) och valnötter / solrosfrön. Blanda.


Tillsätt kesella och ägg. Rör runt ordentligt så att allt blandas och fördela den kompakta degen i formen. 


Grädda i cirka 60 minuter långt ner i ugnen.


Jag tycker att det blev gott och mättande. Skivade det och frös sedan in, så är det enkelt att enbart plocka fram en skiva eller två.


Och så ett annat tips. Mitt reportage i gårdagens tidning:




  En liten stund möts de. Två mammor förenade via en sju månader gammal flicka. En som snart ska adoptera bort sitt barn. En från andra sidan jorden som ska ta hand om henne. 21 år senare möts de igen. Maria Nora från Guatemala och Åsa Klintarp från Sverige. Mellan dem, flickan som är en förening av de två. Det märks redan i hennes namn. Maria Klintarp. Här berättar hon sin historia. Om att få en bonusfamilj 900 mil hemifrån.


Här finns hela texten att läsa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för receptet! Har just bakat och det blev jättegott! Hls Sara

Mari sa...

Kul! Kram.