söndag, augusti 25, 2013

Kantarelltoast - kanske den godaste






Denna magiska sommarhelg - i slutet av augusti - har vi spenderat på den lilla ön i Skellefteå skärgård där mina svärföräldrar har stuga. Helt fantastiskt!

Vi har faktiskt plockat och ätit svamp. Inte den ovan dock, men jag har fått önskemål att dela med mig av receptet. Så det gör jag här. Och återkommer med lite bilder från helgen. Men nu, nu blir det hämt-thai och slutet av en bra film.


Kantarelltoast med dillsmör

4 portioner

Pålägg
300 g kantareller
1 färsk rödlök, hackad
Smör
Flingsalt och nymalen svartpeppar
75 g rökt sidfläsk, strimlat

Dillsmör
1 dl hackad dill
25 g rumsvarmt smör
1 citron, skalet
Flingsalt

Smörgås
4 skivor vitt bröd, lätt rostade (eller baguetter)
1 dl riven Västerbottensost

Gör så här:

Rensa kantarellerna, delade de största och fräs med rödlök i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Stek fläsket på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.

Rör ihop dill, smör och rivet citronskal. Tillsätt lite flingsalt. Blanda försiktigt ihop kantareller, fläsk och dillsmör.

Fördela blandningen ovanpå brödskivorna. Strö över ost och ställ in under grillelementet i ugnen tills osten fått färg.

Servera genast med en god sallad till.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Gertrud

Mari sa...

Tack för fina samtal i lördags Gertrud. Vi ses i Stockholm. Kram!

Anonym sa...

Ser galet gott ut! Måste testa! :)

Mari sa...

Ja, enligt mig är det galet gott! Testa ; )