fredag, mars 28, 2014

Kycklinglasagne med mango chutney

Ok, här kommer receptet på en höft. Utan bild tyvärr.

Men jag lovar, både vacker och god.

Kycklinglasagne i flera lager:

Plocka en färdiggrillad kyckling, låt även skinnet följa med.

Gör en tomatsås:
1,5 - 2 burkar ekologiska krossade tomater
2 vitlöksklyftor, rivna
1 gul lök, finhackad
curry
gurkmeja
salt och svartpeppar
honung / stevia / sukrin
fransk senap
tomatpuré
eventuellt lite finriven morot

Låt rätt mycket curry och gurkmeja fräsa lite i en rejäl skvätt rapsolja. Låt löken och vitlöken fräsa med en stund och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra ihop och smaka av.

Lägg lager i en stor form:
Tomatsås
Keso, en stor burk
Mango chutney, en halv burk
Kyckling
Riven Västerbottensost
Valfria lasagneplattor, ibland gör jag på majsvarianten, ibland gör jag egna av lchf-pasta

Jag brukar göra cirka tre lager.

Avsluta med ost och grädda i cirka 45 minuter på 200 grader.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh du skrev receptet, ser det nu och blir så tacksam och glad!

Mari sa...

Så rolig. Hoppas att det smakar!