måndag, november 10, 2014

Måndag


* * *
Helg med kick off på jobbet. Lagtävlingar som innefattade rockring, pil och filmskapande samt en middag på lokal och vidare in i natten.

Däremellan hann vi också halvlära oss att jonglera med en magiker.

Cyklade hem vid halv två på natten, gjorde en knäckemacka med ost och gick sedan och la mig i ett tomt hus. Det händer sällan och är en ovan känsla. Siri, som sov hos mormor, hade lämnat ett fint brev till mig på huvudkudden. Ett genomtänkt i flera dimensioner. Det gjorde mig glad.
En timme senare kom Markus från sin jobbfest i Luleå.

Därpå var söndagen rätt skönt trött. Vi firade pappor och åt thaimat och hade borstat tänderna före tio om kvällen.

Så var det måndag igen. Jag gör den sista intervjun i en slags trestegsraket, kokar havregrynsgröt tillsammans med rå blomkål och saffran samt äggvitor till lunch och får adventskänsla. Jag äter upp de sista av våra torkade gårdsäpplen till kaffet innan jag jobbar vidare med en text.

Äter carbonara med broccoli och sallad, åker med Siri till baletten och sitter och läser min bok under tiden. Yogar henne till sömns och känner mig glad för en fin helg och en helt vardaglig måndag.

I morgon skall jag på hälsokontroll via jobbet, och så skall jag tala om mina egna texter och mitt skrivande för studenter. Det känns ... som lite pirr, men bra.


3 kommentarer:

Marie/Mison sa...

En fin vardagsmåndag i min mening. Lycka till med kollen och jag är säker på att du får en godkändstämpel på rumpan (tänker på Kalle på julafton... say mama....).

Mari sa...

Ha ha, jo jag blev godkänd - förutom min värk men med den gör jag ju så gott jag kan!

Mari sa...

"Stor motor i liten bil", löd omdömet ;)