tisdag, januari 13, 2015

Rostad majs och laxtacco* * *
Senaste dagarnas mat har varit lyckad. Myllymäkis smörfrästa morötter med mandel, timjan och rivet citronskal med lite tillbehör.

Och i går gjorde Markus rödvinssås tillsammans med ångkokt broccoli blandad med fetaost i örtolja. Så stekte han ett gäng veganska biffar med bland annat jordnötter i.

Har aldrig sett märket på dessa frysta, färdiga och vegetariska / veganska produkter tidigare, brukar sällan kunna köpa hem sådant. De innehåller nämligen i stort sett alltid mjöl. Men inte dessa. Och goda var de, med lite sting i.

Så skönt ibland, med sådant som går snabbt och känns bra. Och som sagt, broccoli, fetaost och rödvinssås är inte heller dumt.

I lördags, när Siri hade nattgäst, lagade jag rätten ovan. Mycket nöjd! Blandade ihop råsocker med paprikapulver, rökt paprikapulver, salt och chilipeppar. Skar färsk lax i långa bitar och rullade runt så de blev täckta av kryddorna. Stekte i torr, varm panna, cirka 45 sekunder på varje sida.

Serverade med majs stekt i rikligt med olja (så det börjar dofta popcorn) och sedan salladslök och vitlök i pannan. Dessutom goda tomater, gräddfil och ost i taccobåtar.

Flickorna mumsade och gillade. Jag med för den delen. Och i dag äter jag ensam. Rester på blomkålssoppa, med halloumi, karré och broccoli nedskuret. Gott det med.

Januarimat, som värmer i kylan.


3 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Åh vad det låter gott! Soppa i Januari är det bästa! Och tacosen låter toppen.

Anonym sa...

Får man fråga vad det var för märke på biffarna och var de är inköpta?? Det lät så intressant=)

Mari sa...

Håller med, Marie. Soppa är vintermat!

Absolut får man fråga. Märket var Ekko gourmet - kolla på http://ekkogourmet.com/produkter/ för mer info.