söndag, november 01, 2015

Familjen Uggla flyttar in


* * *
Tidigare i veckan var jag och Siri och handlade lite adventstillbehör. Som pappersstjärnor till fönsterlamporna. De förra var slitna och trasiga och omlimmade flera gånger om.

Då fick även familjen Uggla på bilden ovan följa med hem.De bor i ett fönster i vardagsrummet, på en vedklabb.
Men i ärlighetens namn är de för det mesta på vift, deltagare i allehanda lekar.

För mig känns de lite lagom adventspyntiga och vintriga.
Och som om inte det vore nog. Igår lyssnade vi till julmusik, Siri pysslade en första julklapp och tullade in i papper. Jag har bjudit på adventsplock i fikaväg och därför ställer jag mig frågan: Varför?

Det är ju ändå bara allhelgona.

Men jag tror att jag fångar advent när jag får känsla. För det är just känslan jag älskar. 

Känslan av frid och ro.
Den känslan fångade vi särskilt tidigare i veckan. Jag hämtade Siri efter lunch, vi fixade och fotade och sedan satte jag mig i soffan. Så där som man sällan har tid att göra.

Eftermiddagsdunkel, en brasa i kaminen. Tända ljus. Ett flickhuvud som vilade i mitt knä och låt efter låt på Spotify.

Så fanns vi bara där i soffan, inte så mycket prat, ingen fler distraktion än musikslingor och eld.

Sådant är advent för mig. Sådant läker och helar.
Så fortsätter helgen, med pepparkakskvarg och lingon till frukost. Glittertäcke utomhus och ett besök hos min 92-årige morfar senare idag.

Helgen lägger sig varmt om min hals.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter som en alldeles underbar helg. Jag fick också känslan av advent i helgen. Brasa i kaminen och en papparkaksmüsli som spred juldoft i huset. Mysigt! Pepparkakskvarg lät jättegott! Ny smak eller blandar du den själv? Mumsigt! Jag kommer ihåg att du brukar göra några "pepparkaksemlor", minns jag rätt? Skulle du isf kunna dela med dig av receptet igen?

Stor kram och ha en fin vecka! /Anneli

Mari sa...

Anneli, det var en fin helg som gärna hade fått fortsätta :) Låter mysigt med brasa och pepparkaksmüsli. Kvargen med pepparkakssmak är ny i butik. Jag tycker den är supergod, visserligen innehåller den aspartam men jag tänker att en liten dos då och då överlever jag nog. Fast såklart kan man göra själv också.

Alltså, det där med pepparkakssemlor. Det låter gott och som något jag skulle gilla. Men nej, jag har inget minne av att jag gjort det?! Det enda jag inner är dessa: http://lillamari.blogspot.se/2013/12/saffranssemlor-my-way.html

Kram till dig!