onsdag, februari 24, 2016

För kärlekens skull


* * *
Bara vardag och vardag och även om den är fin så längtar jag bort. Det är blekljus morgon och vackert, men kallt. Jag drömmer iväg till långsamma löpturer med en vän i snirklande Nya Zeelandgröna skogar. Till strandpromenader i Kalifornien och hälsosamma smoothies i skuggan efteråt.

Det är alltid så den här årstiden.

Det är många som frågar hur det blev med jobbet och vecka för vecka lägger det sig mer på plats. Men det är inte lätt, delvis med nya arbetsuppgifter, ett annat sätt att fördela veckorna och en svårighet att anpassa mitt material till ny form. Att hitta tillbaka till den personliga tonen i ett mer opersonligt format gör att jag känner mig lite vilse.

Mina nya arbetstider, med kvällar och helger, har jag inte klivit på ännu. Men med tanke på hundmedlemmen i vår familj så finns det fördelar med att jobba skift också.

Tänker på hur jag började styrketräna för ryggens skull. Brottades med känslor kring träningsvärk kontra problemvärk. Hur musklerna hade svårt att känna skillnad. Hur jag blev starkare men fortfarande hade lika ont.

Hur jag tillslut valde bort bra-för-ryggen-fokus och följde mitt hjärta och började springa mer på allvar. Hur ryggen, nästan med en fingerknäppning, blev så oändligt mycket bättre. Två mindre bakslag har jag haft. Ett vid nyår och det var ångestfyllt att ha så pass ont och veta att det inte fanns någon tillgänglig för att lösa upp låsningar. Men kroppen tog hand om det själv, och det var fint att få uppleva.

I går vaknade jag med nackspärrskänning. Känner vart det sitter vid skulderbladet, men försöker bara acceptera, inte tänka igenom för mycket. Sprang intervaller på lunchen, för blodgenomströmning. Dunsar som kan hjälpa till att slappna av efteråt. Yogade ett längre pass på kvällen och tycker försiktigt att stelheten, kramperna och huvudvärken är något bättre i dag.

Sedan såg vi Ted Gärdestad-dokumentären "För kärlekens skull" härom kvällen. Den fyllde mig med skönhet och sorgsenhet och jag tipsar verkligen om att se den på SVT Play om du inte redan gjort det.

Så har vi onsdag morgon. Dagen är planerad och det är dags att pausa alla delar om hund, löpning, rygg och fokusera på jobbet.

Välkommen onsdag, även om du gärna fått börja på en varmare plats.

Inga kommentarer: