måndag, juni 18, 2007

Tema vit choklad

Blåbärssviss

Enkel och sommarfräsch dessert, och egentligen inget som behöver tillagas. En av Markus favoriter.

4 portioner

1 1/2 dl vispgrädde
30 g vit choklad
1 dl blåbär, tinade
1 dl lätt crème fraiche
20 små maränger (jag brukar nypa sönder dem)

Vispa grädden hårt. Varva riven vit choklad, vispgrädde, crème fraiche, blåbär och maränger i fyra portionsglas. Avsluta med riven eller skuren vit choklad. Servera direkt.
Ibland brukar jag blanda hallon och blåbär, eller bara använda hallon. Säkert gott med färska jordgubbar också.

Vit chokladmousse med hallonsås

8 personer (har jag skrivit, men det kanske är åtta väldigt små portioner?!)'

150 gram vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kesella 10%

hallonsås
150 gram hallon
0,5 dl socker

Finhacka chokladen och smält i mikron. Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner grädden och kesella i chokladen, men rör inte för mycket. Klicka i glas. Låt svalna minst 30 minuter.
Tina hallonen, mixa med socker, passera genom sil. Täck chokladmoussen med en hallonspegel. Låt stå kallt till servering.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med flygtur! Jag tänkte bara säga: Åh vilken fin tjej hon är, Siri, helt nöjd, nyfiken och go.

Anonym sa...

låter mums fillibabba. Kommer gärna på besök när delikatesserna tillagas hos familjen.

Mari sa...

Emma, tack. Du vet hur man ska få en småbarnsmorsas hjärta att smälta. Ni har inget dåligt exemplar ni heller. Gull-Olle.

Hanna. Kan tro det! På midsommar lutar det dock åt äppelpaj som Carol halvt om halvt lovat baka.