måndag, maj 19, 2008

Kraftransonering

Skjutsade Markus till E4:an strax efter fem imorse, där han blev uppplockad av en lastbil han skulle få åka med till Umeå.

På hans förslag att lämna Siri hemma sa jag först "aldrig!", men sedan kändes det för harmeligt att väcka henne, så vi slog på babyvakten och tog med i bilen. Humlan var däremot pigg på att åka bil.

När jag svängde in på gården igen gick babyvakten igång och jag hörde "Siri. Neeej, neeeej!", men när jag kom in genom ytterdörren var det åter tyst. Och hon sov faktiskt till närmare sju. Så jag hann göra mig klar i lugn och ro, dricka en balja te framför inspelat Grey's anatomy-avsnitt och elda vardagsrummet varmt innan hon hoade från övervåningen.

Sedan var hon sådär mysig och varm. Och snedluggad. Klippte hennes lugg i badet igår och nu när den torkat såg jag hur sned den var. Men hon var bara världens allra jättefinaste tjej och jag ville inte åka från henne.

Vi gick en barnvagnssväng med Hemi innan förskolan och sedan tog jag faktiskt bilen till jobbet. För jag ska hem på lunch och gå ut med fröken H. Och efter jobbet är det dagishämtning, middagslagning och hundfoderinköp innan kvällspromenad och läggning av lilltjej. För att orka behöver jag ransonera krafterna, även om det känns lite onödigt att köra bil till jobbet.

Två saker som gjort mig glad senaste dagarna är:
* När kära vännen M erbjöd sig att korrekturläsa mina sidor. Mer uppskattat än du kan ana!
* Och det glada, snabba svaret av musiker F på förfrågan om bröllopsspelning. Härligt med positivt svar sådär på direkten.

Kalas hos Olle, 3 år, i går. Siri sov så länge att jag tillslut åkte dit själv. Mysigt att dricka en kopp te och äta en bit av Emmas suveräna bröd och surra med finvänner i lugn och ro. Och invigningspartajet på Lokstallarna i fredags! Fantastiskt trevligt. Och grillning hos Marcus i lördags. Och täckbarksskottning i häcken ... och lite häng med kära syster ... och ...

Intensiv, rolig helg som jag och min kära avslutade med en stilla kopp te utan tv:n igång igår kväll. Men sovit uselt i natt har jag gjort. Som alltid när han ska åka ifrån mig.

Inga kommentarer: