onsdag, oktober 29, 2008

Morgonpass

Klockan fem i morse fann jag mig sitta framför tv:n och se den extra teknikfördjupningen på min yoga-dvd.

Usch, Siri är verkligen sjuk. Massor med blåsor i munnen som gör att hon varken äter glass eller dricker nu.

Fullt också med blåsor i händer och fötter, därför går hon inte heller utan jag bär henne konstant. Gråter och halvsover mot min hals. Stackarunge. Det kommer att bli en lång dags färd mot natt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mari!
Inte kul med höstblåsor! I alla fall inte om man får så besvärligt som Siri verkar ha det. Jag vet inte om det ger dig nån hjälp men www.sjukvardsradgivningen.se ger generellt bra råd och tips kring det mesta i sjukdomsväg. Om du söker där på "höstblåsor" så kanske det finns något tips. Med höstblåsorna är det ju dock tyvärr oftast inte så mycket annat man kan göra än att trösta och försöka smärtlindra så gott det går. Alvedon kan man ge i högre dos än vad som står på förpackningen, utan problem 12ml flytande eller en 250mg supp till en liten Siri.
/Mats

Anonym sa...

Hej!
Brukar kika in och läsa hos dig ibland, men har inte skrivit förren nu.
Min lilla fick också höstblåsor för några veckor sedan, hon hade riktigt ont och klarade inte av att äta och knappt dricka heller. Det var en kamp här hemma för att ens få i henne vätska..

Det gick ju över, såklart. Värsta var över efter 1 vecka, men hon fick vara förskoleledig nästan två för att inte smitta vidare.
Alvedon blev vår räddning när det var som jobbigast för henne, det, vätska och vila.

Hoppas att Siri kryar på sig snart! (och att resten av familjen slipper undan!)

Synd för Extra, jag gillade verkligen den tidningen!

Hälsar en Malin

Anja och Jonas sa...

Usch, jag fick en släng av munhåleherpes när jag var 16 (pga förkylning, INTE något annat) och det var INTE roligt. Kunde inte äta och dricka eller ha tungan i närheten av gommen på 1 vecka. Min omtänksamma mamma sa bara: "Men tänk vad bra, då går du ju ner i vikt!" Vad jag minns så var jag inte speciellt överviktig vid den åldern...
Stackars liten Siri! Och stackars törstande och hjälplösa föräldrar!

Mari sa...

Tack för tipset, Mats. Diagnosen självställde vi efter ett besök på hemsidan. Jag har faktiskt gett henne mer alvedon på ditt råd och så har vi fått något smärtstillande just för munnen, men det verkar vara värst i svalget och hjälper inte. Inte ens glass går ner :( Hoppas det är bättre imorgon.

Malin, kul att höra att du gillade Extra.
Jag blir lite matt att höra att det tar en vecka, man hoppas ju på mirakel och att det ska vara bättre imorgon. Mina bär-armar börjar räcka till knäna nu. Nåja, det är ju ändå världsligt även om man får ont i föräldrahjärtat.

Hm, Anja, vilken märklig kommentar. Tröstade inte speciellt kan jag tänka. Det låter gräsligt ont i alla fall. Huvva. Siris bebismage (som hon själv säger) har nästan försvunnit. Men den kommer nog snart tillbaka!