söndag, november 09, 2008

Migrän

"Vi har inte många traditioner i vår lilla familj, men en har vi. Och det är att vi varje fredag, sommar som vinter i sorg så som i glädje äter blodig biff med “bea”, pommes och tomatsallad (med mycket lök). Det kanske låter lite andefattigt, men det är det inte alls.
1. Du slipper tänka på vad ni ska äta för gott på fredag för det vet du redan.
2. Det är lika gott varje vecka.
3. Det går fort
4. Man blir tokmätt och toklycklig.
Lovely :)."


Inspirerad av det stycket ur Emma Hamberg och Anette Rosvalls "Husmorsorna - the ultimate köksalmanacka" åt vi tjocka pommes, pepparbiff och beasås i lördags.

Och drack ett kvarlämnat rödvin sedan min 30-årsfest. Tyckte att vinet var väldigt smakrikt, lite svårdrucket med min amatörbeskrivning. Jag har aldrig tidigare känt av rödvin, men kanske var det där det började ...

Hade sovmorgon idag och vaknade klockan tio med en gräslig huvudvärk. När jag klev upp insåg jag att det inte bara var huvudvärk. Det var migrän de luxe. Eller som Siri sa: "Mamma hosta toaletten!".

Några värktabletter och mycket vila senare är jag bättre. Rätt spak, men glad.

Jag har slagit in paket med temat oblekt papper, vita hemvikta stjärnor, vita fjädrar och vitt virkat snöre.

Snart tar vid med desserten och åker till Markus familj och firar farsdag. Sedan svänger vi förbi pappa och Angela och grattar till farsdag, mormorskap och inflyttning!

Och imorgon det som hela tiden ligger i medvetandet: andra husvisningen ...

3 kommentarer:

Anja och Jonas sa...

Ojoj! Hoppas det inte var Penfolds:en som vi köpte som gjorde att du fick 'hosta toaletten'.....
Hoppas också att det är bättre, annars har jag sett/hört om Zomig Nasal som ska vara bra mot migrän. Eller var det bara reklamen som fastnat i min skalle?!
Krya på dig!

Anonym sa...

Aj, aj, aj... Tyvärr är det så att livets goda (rödvin, choklad och vissa ostar) utlöser migrän. Jag talar av erfarenhet. Har inte så stor tilltro till medicinerna som inte är receptbelagda. Enligt mig är det bara de receptbelagda som hjälper till att uthärda dagen när ett anfall "anfaller"...

/Hanna

Mari sa...

Ha ha, Anja, det var just den flaskan som (kanske) var boven i dramat!

Hanna, hoppas det inte blir någon vana. Huvva. Men händer det flera gånger får det nog bli receptbelagt ...