onsdag, november 05, 2008

RitningarVi har fått väldigt många relevanta, bra förslag av arkitekten, men de här är det vi fastnat mest för i ett första skede (de som är nyfikna på alla förslag är välkomna till vårt kök för visning).


Den mindre formen av utbyggnad (det röda på bilderna är den befintliga huskroppen) som gör att vi får tvättstuga, toalett uppe och två sovrum till, samt större hall.


I ett inledningsskede pratade vi om att göra en rejäl tvättstuga i utbyggnaden nere, men detta förslag med ett härligt badrum istället tilltalar mig mer. Det kändes annars som den stora kompromissen med att bo kvar och bygga ut, att inte få ett vanligt badkar.


På ritningen står tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra. Med standardmått är dock rummet för litet, men jag har researchat lite och det finns tvättmaskiner med ok kapacitet som utan problem skulle rymmas.
Gillar också den ljusa matplatsen med utgång till verandan för morgon- och dagssol samt att vi får altan under tak till kvällsmys. Tanken med olika rum även i trädgården tilltalar mig.


Men nu vill jag veta vad ni tycker? Synpunkter, förslag?! Vad sägs.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Om jag fick önska hade jag nog valt bort att ha tvättstugan överhuvudtaget där den är placerad och hellre ha en öppen planlösning där in till vardagsrummet/köket så inte vardagsrummet känns som en återvändsgränd, då får ni oxå en bredare passage in till köket från hallen och kan ev utöka badrummet nere och göra ett dold tvättstugedel där duschen är och ev ha dusch uppe istället? Men det beror ju på att jag älskar öppna planlösningar och inte tvättstugor ;-) Lycka till! Hanna Ö

Anonym sa...

Toppen! Det här tror jag skarpt på. Jättesnyggt med övervåningen.

Anonym sa...

Fint! Vilket projekt! Ni har så bra smak så jag tvivlar inte på att det blir skitbra med bevarande av husets charm.

Anonym sa...

Så fint det kommer att bli! Kram Sara

Anonym sa...

Hej,

Jättefint!! En tanke som slog mig är att det kanske skulle vara fint att göra övervåning även på den del där matbordet är. Det skulle nog inte bli så mkt dyrare men ni skulle kunna flytta sovrum 2 dit och istället ta bort de väggarna som det är ritade nu som sovrum två och därigenom få lite "öppnare" övervåning med plats för ett litet allrum

Anonym sa...

Jag tycker att det ser jättebra ut!

Mari sa...

Hej Hanna! Tack för dina synpunkter. Det är ganska roligt för alla vinklingar som skrivs om här har vi diskuterat om och om igen. Det finns någon ritning där vår nuvarande toa är bortplockad till förmån för öppning till vardagsrum, precis som du föreslår. Allt har för- och nackdelar och jag tror fördelen med ett "heligt" badrum med både dusch och bad utan stökig tvätt är viktigast av allt för mig ; ) Sedan får vi lite möbleringsproblem i vardagsrummet eftersom tv:n och kaminen hamnar för nära varandra om vi tar bort en väggbit. Och som Hemiägare är det ganska skönt att kunna stänga in dit så hon inte kan ligga i sofforna när vi är borta. Men jag är inte den som är den, jag kanske hinner ändra mig igen. Tack för att du tänkte till, skriv om du kommer på något mer och hälsa dina fina från oss!

Hej Magnus. Tack raring! Såg en glimt av dig och Bruno tidigare idag, men inte på pratbart avstånd.

Tack Sara!

Intressant synpunkt med övervåning på matsalsdelen. Ett litet allrum skulle vara guld, men jag vet inte om det kommer att se lite väl maffigt ut på vårt lilla hus?

Tack Sarah! Vi kanske ses imorgon?

Pierre Wikberg sa...

Hmm, Pierre tänker så här...

Vore kanske trevligt med en altan i anslutning till verandan (kök) så man kan strosa ut på altan/gräs från köket på sommaren.

Sen undrar jag vart ni ska bygga minirampen?

Mari sa...

Hej Pierre, visst vore det trevligt med veranda i anslutning till köket. Det är inritat på ritningen! Minirampen ... hm, får nog ringa arkitekten ... Ses vi snart eller?