torsdag, februari 19, 2009

Philofixar

Jag och Siri hamnar då och då framför programinslaget Philofix i Bolibompavärld. Programledaren Philomène Grandin är en super de luxe-pysslare och jag är alltid lika fascinerad av hennes uppfinningsrikedom (även om estetiken och den klämkäcka attityden inte alltid rimmar med min person).

I alla fall, ikväll känner jag mig lite som en philofixare. Har skurit ut en schablon och målat med vitfrostad glasfärg på en glaskupa. Nu har precis skrivit ut lite fina bokstäver och tänkte fortsätta i sann besatt anda.

På tal om det - är det någon som vet om man faktiskt vågar härda en glaskupa i ugnen på 160 grader. Det känns lite läskigt ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Var har du köpt den? Jag tror det går finfint. Man bränner ju glas jättehett för att det ska smälta samman ( när man fusar glas, dvs smälter samman det ) och det händer ingenting. Man kan tro att det kommer att spricka men det gör det inte. Det är mest farligt ifall glaset är iskallt först och blir upphettat fort med vatten ( som i diskmaskinen! ). Bara du inte har haft den utomhus tex innan så ska det gå bra. Go for it! Ha en fin helg, kram!

Mari sa...

Glaskupan? På Åhléns. Tusen tack för ditt braiga svar. Nu ska jag gå ner och sätta på ugnen.

Kram!

Anonym sa...

Jag tänkte att om man har köpt den på typ Dollar Store så kanske den inte håller lika bra. Men det ska nog funka fint. Go!

Mari sa...

Ok. Det gick mycket bra, måste jag säga. Tack för att du hjälpte mig besegra oron!