fredag, november 21, 2014

Mademoiselle Oiseau* * *
Det blev en hemmadag. Tidigare i veckan nuddade jag nämligen vid tanken att Siri inte varit sjuk på hela terminen ...

Men sjukdomsbarnet i fråga var mer sjuk igår kväll, och betydligt piggare denna fredag. Hon har byggt pärlbrickor till och från i närmare fem timmar, medan jag har jobbat hemifrån.

Så har vi också börjat läsa "Boken om Mademoiselle Oiseau" av Andrea De La Barre De Nanteuil och Lovisa Burfitt.

Roliga och inspirerande illustrationer, naturligtvis, och en fantasifylld text att ordvända med. Härligt med en Parisisk excentrisk dam och lite magi.

Författarkvällen med Majgull Axelsson igår?

Jag hade nog förväntat mig något annat, inte för att det var dåligt på något sätt. Men kanske hade jag omedvetet för högt ställda förhoppningar när jag älskat "Aprilhäxan" och berörts otroligt av "Rosario är död" och "Jag heter inte Miriam".

Jag hade gärna hört mer om idéer, tankar bakom och om skrivprocessen. Istället blev det en initierad berättelse om boken i stora drag, fast den har ju jag - och säkert många andra i publiken - redan läst. Nåja, det gör ju aldrig ont att lyssna till förebilder även om jag velat ha något annat.

Men nu är det fredag kväll. Vi har kycklingburgare i magen och tv:n står på. Alldeles lagom skönt i fleece och en brasa i kaminen.

Och imorgon ska vi tydligen köpa mer vita pärlor, det ska byggas fler snöflingor.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi har också pärlande barn. Här är det figurer från mindcraft som är mest populärt 😉

Skönt att Siri är piggare. Är det den förkylning som florerar överallt som nått er också? Olle har varit förkyld med hosta de senaste dagarna och nu har Svante också börjat hosta...

Hoppas att ni har en fin helg

Kramar/Anneli

Mari sa...

Ah, kul, Annelie. Kan tänka mig att Mindcraftfigurer är bra grund för pärlande :) Vet inte riktigt vad Siri "har", hon mådde allmänt risigt i torsdags och var lite varm, kräktes en liten gång men nu verkar det gå mer mot en ordentlig förkylning. Så det är säkert förkylningen som hittat in hos oss med. Trist, men det går ju över.

Vi har det gott, hoppas att ni också har det mysigt!

Kram!