fredag, oktober 02, 2015

Att ha ett eget entourage


* * *
Alltså, den här människan. Hon är så vacker och rolig ha i livet och jag får lite dåndimpen när jag tittar på den här bilden.

Det här entouraget bär hon omkring på hemma. På helgkvällarna när hon somnar i soffan är de lika viktiga att bära upp som gängledaren själv.


Jag tänkte att vi skulle presentera dem.

Från höger är det Ludde, en present efter en hundvaktsvecka. Mycket kär kompis.
Sedan har vi Jojje. Hen har hängt med sedan BB och är rätt berest. Hen har följt Siri på alla upptåg, resor och övernattningar. Båtar, flyg, ryggsäckar, hotellrum i Paris. Inget avskräcker Jojje, som även har rest hem från Frankrike i en kartong.

Bob, han med glasögon, har hängt med sedan Göteborgsvistelsen i somras. Siri och hennes pappa har sett filmerna med Minionerna många svängar. Hemma är Bob en busig typ som man ofta kan hitta i skåpet med russin. Eller så står han på huvudet högt upp på någon upphängd väska.

Och längst till vänster är nykomlingen. Jobolu. Siris första skapelse i slöjden. Det verkar vara en rätt skön prick som inte gör mycket väsen av sig.


Den uppmärksamme lägger märke till att Jobolus namn är en blandning av de övriga tres. Jojje, Bob och Ludde.

Rätt fyndigt, tycker jag. Och så berättar hon att hon ritat honom med inspiration av Jojje. Rätt lång hals, som är lättare vadderad för att man ska kunna hålla ett bra grepp där. Och så öron, också dem inspirerade av Jojje.

Så mycket kärlek och omtanke.


Siris entourage.Inga kommentarer: