söndag, oktober 04, 2015

Lovikagrå* * *
Förra veckan byggde Markus igen hålet i väggen i trappen. Det har varit öppet där sedan det rann in vatten för i alla fall ett och ett halv år sedan.

Först väntade vi för att se så att vattenskadan var fixad. Sedan ~ ja sedan gick tiden. Vi klurade ett tag på att bygga igen med pärlspontsplattor eller gipskivor.

Men ju längre tiden gick, desto mer fäst blev jag i lapptäcket av panel från tidigare husägare och byggare. Så Markus byggde tillslut igen på liknande sätt. Vi tog helt enkelt fasta på lapptäckeskänslan.

Och så blev det dags att måla. Men det blir ju sällan så enkelt. Valet föll på en silkesmatt ljust grå kulör, vid namn Lovikagrå. Helt enkelt för att jag tycker om namnet på färgen. 

Silkesmatt, för att få så matt känsla som möjligt, men en vägg som ändå går att torka av. Eftersom vi inte har något räcke blir det lätt fingeravtryck på väggen. Och så döljer grått mer än vitt, tänkte jag.

I dag har jag kvistlackat. Maskerat. Silikonfogat och spacklat. För att det inte skulle ramla ut sågspån mellan vägg och vagnstycke.

Och visst behövde hela vagnstycket målas om, det har blivit rätt kantstött med åren.

Så hela det roliga med färg mot trä, det får kanske vänta till nästa helg. Men så här nära färdig vägg, det har vi inte varit på åratal.


Inga kommentarer: