fredag, september 22, 2006

Babymusik

När Hanna var höggravid var vi på Ikea. Framför oss gick Christian Walz med sambo och barn. Deras son busade och gömde sig överallt. Christian tittade på Hannas mage, log och sa "Såhär kommer ni också att ha det snart!".

På förlossningen spelade de Christian Walz "Never be afraid again" och jag tänkte på den stunden.

Sedan när Siri precis kommit upp på mitt bröst spelade de samma låt igen.

Jag antar att man kan säga att det är Siris sång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mari! Låter fint med en walz på förlossningen, jag gillar verkligen den låten. Ett oortodoxt tips som mina svägerskor gav mig när jag hade såriga bröstvårtor och som funkat för dem (jag behövde aldrig testa eftersom plastamningsnappen fungerade) är att du köper svag hydrokortisonsalva óch smörjer på såret efter att du ammat. Min svägerska hade haft varigt sår i flera veckor som gick bort på någon dag efter den behandlingen. Det tipset skulle nog ingen bvc-sköterska ge, men min svägerska gjorde det med svärfars välsignelse och han är läkare. och kusinerna tog ingen skada av lite hydrokortison.

Själv använde jag ullsalvan purelan som finns på babyaffärer. Jag la en ordentlig klick i amningspadsen och lät sitta på mellan amningarna så att inte såret fastnade i tyget. Det gjorde allt mycket bättre. Helt okej för bebisen att få i sig också enligt instruktionen. Hoppas något hjälper!!!

Mari sa...

Hej Martina. Hämtade ut någon salva som jag fick på recept av bvc-tanten och köpte även silikon-amningsgrejen(lite krångligt men ack så skönt) så nu är det nästan bra igen, men tack för tipsen.
Och lycka till med jobbsökningen, det ordnar sig alltid och du är ju så begåvad - hoppas att arbetsgivarna har vett att inse det.

Kram.

Isabelle sa...

Vad lustigt. Det är också Theos sång. Jag lyssnade jättemycket på den när han var i min mage. Och när jag var gravid förra sommaren hörde jag den live på dansar och ler. Det var känslosamt. Även när jag hör den idag blir jag alldeles bubblig. Den ÄR så fin.