tisdag, september 26, 2006

Vardagsprat

Som vanligt var de försenade på BVC, trots att vi hade första tiden efter lunch. Siri hade precis somnat när jag tog upp henne och klädde av henne. Sin vana trogen kissade hon på vågen. När vi var klara med vägandet och mätandet ringde barnläkaren och sa att hon skulle bli en kvart sen. En kvart blev 35 minuter och jag försökte kallprata med BVC-kvinnan under tiden. Jag berättade att jag skulle skriva krönikor till tidningen hemma och hon bemötte mig med orden: "Tror du verkligen du orkar med det. Siri kommer ju att kräva mer och mer av dig! Nu har du nog tagit dig vatten över huvudet!"

Men Siri har ju faktiskt en pappa också, som tycker om henne lika mycket som jag gör och som sköter henne precis lika bra - förutom det där med att amma då ...

I alla fall ... Siri hann somna i min famn innan jag fick väcka henne igen. Barnläkaren tittade mig inte ens i ögonen, gjorde bara undersökningarna och satte sig vid skrivbordet utan ett ord. Siri hade vid det här laget arbetat sig upp till hysteri så jag ammade henne i väntrummet innan vi gick till bilen.

Väl där hade jag ingen lust att åka hem, hade jag varit i Piteå hade jag svängt förbi någon och hälsat på. Här ringde jag mina (egentligen mina svärföräldrars) enda vänner i Umeå, men de var inte hemma. Så då körde vi en sväng för att se om Hemis hundkompis var på bageriet, men det var han inte.

Så nu har vi åter landat i lägenheten.

8 kommentarer:

!ngela Bj sa...

Idag hade du fått kaffe å en god vän! Men kaffet å vännen finns kvar!
"Arbete är tillflykten för människor som inte har något bättre att sysselsätta sig med." Oscar Wilde ;)

kram kram..

Anonym sa...

Klart du hinner med att skriva krönikor. Du hinner ju med att blogga!! Lyssna på Anna Wahlgren (som man ibland ska lyssna på..) som tycker att det är viktigt att föräldrar har en sysselsättning som är viktig oavsett om barnet är där eller inte, så att barnet förstår att han eller hon inte är ansvarig för att bära upp hela världen på sina små axlar. Det tror jag på. Embla älskar när jag städar eller flyttar grejor eller gör andra saker där hon bara ska titta på och slipper vara i fokus. Och hon accepterar även att jag sitter vid datorn, även om det inte är lika röjigt att titta på. Sköterskan var säkert bara avundsjuk för att ingen vill att hon ska skriva krönikor..

Hanna sa...

Jag har som du ju vet inte världens bästa erfarenhet av BVC sköterskor ( varför är dom bittra?) så jag är inte förvånad, men likväl blir jag arg! Vem ger henne rätt att säga nåt sånt. Fy tusan! Jag ¨känner med dig och vet hur dagarna när man vill göra nåt, träffa någon eller bara vara nära vänner och familj känns, när man är långt borta. Tusen kramar vännen, vi finns här!

Hanna sa...

Föresten, det är bokrea star på Åhlens idag i piteå, säkert i Ume oxå, kan va värt ett barnvagns/sjal besök!

Hanna sa...

Start menar jag. Och du, sa inte bvc tanten nåt om föräldragrupp, det borde väl vara dags snart?

Mari sa...

Nej Hanna jag vet att du inte har någon vidare bra erfarenhet av BVC-damer. Jag ska inte avslöja vad jag tänkte om yrkesgruppen när jag kom hem igår ... Ska kolla in bokrean bara jag för föräldrapenningen någon gång. Läser nu "Skam" av Karin Alvtegen. Kan rekommenderas.

Och Martina, precis det du skriver håller jag på att författa en krönika om - att barnet inte är ansvarig för att bära upp hela världen (föräldrarnas värld) på sina små axlar. För mig är det viktig med andra identiteter än "mamma".

Tusen tack för all uppmuntran, vänner.

Ingela, vi ses till helgen!

Kram.

Hanna sa...

Tusen inläggshanna skriver igen...Ska du göra ngt åt PT som vår egen föräldraskribent på Barnmässan 21-22 okt? Det finns säkert en massa saker att prova på! Och gratisprover/tidningar/föreläsningar mm mmm

Mari sa...

Nej vi är tyvärr inte hemma då skulle jag tro. Jag antar att PT bevakar mässan via tjänstgörande helgreporter. Har för mig att jag läst att Nolia Barn även ska vara i Umeå - men till våren.