söndag, april 13, 2008

Tips: Gneis

När jag skolade in Siri på dagis la jag märke till att många barn hade kläder av märket Gneis. Framför allt gillade jag passformen på overallerna, som inte har det där typiska pösiga som så många barnoveraller har. Sedan gillar jag färgerna. För att inte säga namnet på färgerna: hallonrosa, marsipanrosa, mandarin och wasabigrön.

Kikade in på deras hemsida och såg att de rear ut kollektionen, tror det är mellan 40-60 procents rabatt. Så vi slog till och klickade hem nästa vinters overall till Sippan. Det är den på bilden längt till höger. Färgen: wasabigrön. Summa: cirka 500 kronor för en riktig kvalitetsoverall. Värt.

Jag hade gärna köpt fleecetröjan Lurv, men den var slut i större storlekar. Eller ett underställ eller en jacka. Kanske tur att så mycket är slut.

13 kommentarer:

Hanna sa...

Vi har oxå köpt till nästa säsong till stortjejen, ska bli väldigt spännande att se om storleken passar. Har spejat på dom denna vinter så det blir kul att testa och se om det blir nya favoriter, och till rena fyndpriserna! I love rea. Kram

Mari sa...

Det känns väldigt vuxet att vara ute i god tid och köpa på rean. Nu får vi bara hoppas att storleken passar!

Kram.

Hanna sa...

absolut! och helt klart dubbla vuxenpoäng, men man lackar ju mot 30.... ;)

Anonym sa...

Tack för tipset! Jag la in en beställning, bara hoppas jag hann med...
Kram Sara

Anonym sa...

Vill inte kritisera, men reagerar lite på att även barnkläder ska vara figurnära och inte "pösiga". Hur tänker du, kloka Mari, kring detta?

Anonym sa...

Måste bara säga angående emmas kommentar..hoppas det går bra mari... alla ungar är ju olika å mina grabbar är "långa och smala" och det är inte alltid lätt att hitta kläder som passar så att de sitter skönt, inte kul att måsta bära runt på en massa xtra tyg. GNEIS kläder (är inne på tredje säsongen av dessa kläder) är väldigt användarvänliga..Bra köp..

Mari sa...

Det var så lite, Sara. Hoppas att ni hann med på tåget ; )

Emma, jag tänker såhär: När mitt barn är ute och leker, klättrar, ramlar femtioelva gånger och ställer sig upp lika många gånger så tycker jag att hon rör sig bäst i kläder som är smalare i passformen. Med det inte sagt att att de ska vara tajta.
När jag köper utekläder till mig själv skulle jag aldrig välja en pösig modell i midjan till exempel, eftersom jag tycker att plagget då är ivägen när jag rör mig.
Dessutom tycker jag att det är smidigare när till exempel galonisarna ska på vinterkläderna, då slipper man värsta "knöleffekten".
Tänker jag på barn och kroppar och utseende så väljer jag främst funktion när det gäller plagg. Och då går det som är pösigt bort, enligt min smak.
Men du har en poäng, absolut. Ungefär så tänker jag!

Lisa, jag skulle knappast beskriva min dotter som lång och smal ... i vinter har vi en Nanook-overall, också den är lite mer figurnära och den har fungerat super (trots kulmage och valkiga lår *ler*) Men jag har vänner med smalare barn och genom dem vet jag att det kan vara svårt att hitta byxor som sitter fast i midjan.
Det känns som om vi gjort ett bra köp. Hoppas vi chansat rätt på storleken bara.

Allt gott!

Livet på Storgatan sa...

Jag har beställt till båda pussgurkorna (snoriga och febriga)wasabi grön till Agnes och azurblå till Love, tycker ochså att det är bra att det inte är massa tyg i omödan, blir klumpigt...skriver detta med ett brett leende, tänk vilken grej, overallsnack...men gnejs rules! ser fram emot leverans. Nu ska jag beställa soffa från ikea!!Plus lite annat.

Anonym sa...

Vi har varit testfamilj till Gnejs ett tag nu......och tycker att det är helt värdelös kvalité på kläderna!Det kanske är ok för små barn men för större barn som leker/sliter på kläderna är det helt kasst! Never again! Då är Reima betydligt bättre eller Rasavil.....ja, typ allt är bättre åtminstone ur hållbarhets synvinkel!/Lisa

Nybliven sa...

Tack för tipset. Sökte precis efter overall för en veckas fjällresa i år men som också skulle vara gångbar nästa vinter. Hur bra som helst med en wasabiflicka i fjällsnön! Cheers!

Mari sa...

Hej Jillan. Soffbeställning låter kul. Själv önskar jag mig en stor matta under dubbelsängen. Till hösten kanske ...

Kram.

Lisa, intressant att höra dina synpunkter. Tänk vad olika man kan tycka om något så enkelt som en overall.

Nybliven - jag blir sugen på sushi av allt det här wasabisnacket! Fjällresa, nej jag blir inte alls avundsjuk ...

Anonym sa...

Hej, Har en overall till min 4:a åring och är supernöjd. Vill bara tipsa om att köpa en storlek större än normalt efetrsom dom är ganska små i storlekarna.

Mari sa...

Tack för tipset om storlek. Vi beställde en 98 (tror jag). Hoppas den passar nästa vinter. Borde ju fungera ett tag i alla fall.