måndag, april 21, 2008

Vanish vs fläck

Hemma är skrivbordet avstädat för målning. Det skulle ju göras för länge sedan. Men så kom annat, som tv-tittande, barnlek, hundpromenerande och annat struntviktigt, emellan.

Så skedde en kissolycka på skrivbordet och det aktualiserade målandet eftersom nuvarande yta inte tillåter rinnande vätskor utan sväller för gott.

Därför är datorn på vila där hemma. Jag passar på att bloggpausa istället för att dricka kaffe här på jobbet.

Vi har haft en bra helg. Fredag bjöd vi svärföräldrarna på hemgjord pizza och kardemummapannacotta.

Lördag tillbringade vi på Fåröberget med korvgrillning och kaffedrickande i goda vänners sällskap. Kvällen bjöd ju på fest med glitter- och glamourtema. Mycket trevligt att mingla bland balklänningsförsedda damer och frackklädda gentlemen. Själv kände jag mig mycket fin i min gammelrosa fransklänning, höga sandaler och tuperat hår. Tyvärr blev det inga bilder tagna.

Söndag hämtade vi Sirisnurran hos farmor och farfar. Vi lekte en stund på gården och luftade hennes farbrors gamla trehjuling (även kallad ponnyhjulingen). Hon når inte riktigt fram till tramporna, men vill g ä r n a bli omkringskjutsad på kvarteret. Om och om igen.

Tyvärr hade jag mina nya jeans på mig (har sökt länge efter ett par i rätt färg, med lagom hög midja och rätt grad av utsvängning). Satte mig efter Siris kommando "Sitta hä!" bredvid henne och fick klet i byxbaken, klet som luktade tjära. Så trots galltvå, Vanish och 60 grader i maskinen är nu byxorna 'förstörda'. Surt.

Resten av dagen hade vi en strid ström av gäster, Marcus L (förra helgens 30-års-festprisse) delade taccomiddag och kvällsprommis med oss.

I Siriland har följande hänt: Imorse hann hon påpeka att hon har "Pippi" på sin tröja säkert tjugo gånger innan förskolan. Efter påpekandet kräver hon att man sjunger "Pippi-sången". Varje gång.

Hon visar även upp bilder i boken hon läser på typiskt förskolesamlingsmanér. Hon påkallar uppmärksamhet, säger ett namn typ "Mimmi" (jo, Hemi heter så nu) och vänder bilden åt hennes håll. Sedan är det mammas eller pappas tur och proceduren upprepar sig sedan sida efter sida.

Så, nu är kaffepausen slut. När skrivbordet åter är i bruk återkommer jag med lite bilder.

Inga kommentarer: