torsdag, februari 07, 2013

Med räkor till lunch



Det har varit en dag (och en vecka) då jobbkarusellen snurrat i ett i mitt huvud.

Ingen back up, inget säkert kort. Däremot utmaning, på flera sätt.

Och en lång, lång text.

Jag och Siri skall nu se Lilla Aktuellt och när jag har lagt henne ska jag jobba en stund för att få kontroll på läget.

Till lunch pausade jag i alla fall med en glutenfri macka med räkor. Bland de bättre jag gjort, både med tanke på konsistens och smak - men också för att det inte innehåller glutenfritt mjöl eller så mycket nötter.

Grundreceptet fann jag i denna recept-guldgruva: 56kilo-bloggen. Sedan modifierade jag det lite för att passa mig.


Kesobröd 
125 gram keso
3 ägg
Knappt 1 dl kokosnötmjöl
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
två nypor salt
Mixa ägg och keso med stavmixer.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten. Platta ut på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna och platta till med händerna till en ca 1,5 cm tjock platta.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Tack för tipset - både recept och blogg ;9 Hoppas Ni får en lugn och fridfull helg och får njuta av Februarisolen. Själv stänger jag in mig i bunkern... (du vet ju var jag jobbar så du förstår uttrycket...). Lycka till med texterna dessutom. Ibland vill inte riktigt orden poppa fram och lägga sig snyggt där de borde ;) Mina brukar oftast sitta fast på tröjarmar, byxben och under hålfoten (kanske också beror på min "klipp & klistrahobby", hm).

Mari sa...

Marie, där finns mycket inspiration att hämta :)
Ja, vi har verkligen haft en fridfull och fin helg, kallt men vi letade oss ut för en promenad i söndags. Oj, kaffet smakade extra gott efteråt ;)
Jo jag vet ju vart du jobbar, hoppas att du kunnat njuta av någon fin liten stund utanför bunkern också.
Och jag får fina bilder i huvudet av meningen om dina ord! Gillar.
Kram!