fredag, februari 01, 2013

Vänskap

Det har varit en sådan fullaktivitetsvecka med långa kvällar. Därför känns det extra skönt med fredag. Siri har dock börjat tala om megadisco i kväll, nåja vi får se.
 
I går hade jag besök av en kär vän.
 
Vi samtalade över en kopp te och jag blir så gladlycklig in i själen av vår vänskap. Hur vi sällan ses, men hur orden och känslan ändå så självklart finns där.
 
Mest pratade vi om bröllop, eftersom han skall gifta sig med sin käresta i år. Det känns mycket fint att få äran att planera för vackra kläder och en dag i kärlekens tecken, det var länge sedan vi gick på något bröllop nu.
 
Och detta blir något extra, det känner jag på mig.
 
Det jag egentligen skulle skriva om i går, om jag och min träning, försvann mellan raderna.
 
Men jag tänkte på det när jag var i gymmet senast. Hur jag kämpar med att bygga muskler, som ska göra min onda rygg mindre ond. Men hur svårt det är att verkligen känna att övningarna tar rätt, när jag ägnat så många år av att förtränga just hur det känns i det området, eftersom det allt som oftast gör för ont.
 
Och så ska man gå in i känslan.
 
Det är rätt obehagligt.
 
På samma sätt är det obehagligt att ha träningsverk i bröstryggen, för det är så närbesläktat med kramp-inför-upphakning.
 
Men det skall ju bli bättre i längden, det måste jag ju tro på.
 
 

6 kommentarer:

Jessica sa...

Förlåt om jag klampat in & lägger näsan i blöt.. Men hur skulle det vara tror du om du bara tränade med en PT ett par ggr/månad? Och riktade in dig på "problemområdet"? Det finns en ledsenhet/uppgivenhet i dina rader som du borde få slippa.. Värt att testa...? Kram

Mari sa...

Jessica, nej jag tycker inte att du klampar in och lägger näsan i blöt. Fast det kan ju behövas ibland också! Jag känner mig inte uppgiven, jag tror på tyngre vikter på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Och jag känner att det blir bättre, långsamt. Men visst finns det en ledsenhet, absolut det sticker jag inte under stolen med. Och jag tycker att ditt förslag om en PT är jättebra, jag har själv tänkt lite i de banorna.

Ha en fin helg, och tack för din input.

Kram / Mari

Marie/Mison sa...

Jag har ju också kämpat i många år med en kass bröstrygg. Men sedan jag börjat styrketräna är den faktiskt inte ett besvär längre. Jag har inte haft låsningar på över ett år och jag har blivit mycket, mycket starkare. Det känns hopplöst ibland, jag vet, för man är SÅ svag i det området. Men samtidigt är det ju ett fasit på att det kanske är det som är problemt. Muskler som behövs för att hålla kotorna på plats saknas. Men de kommer! LOVAR!

Ha nu en skön helg ;)

Mari sa...

Å, vad intressant att höra Marie. Alltid skönt att få stöd i sin teori. Och precis, jag är så svag där, men det skall det bli ändring på. Basta : )

Kram, och ha en skön helg du med!

Magnus sa...

Tack för pratstunden (och teet). Det var mycket fint att ses! Kram!

Mari sa...

Tack själv Magnus! Jag kände mig så glad och fylld av energi efter att ha träffat dig. Kram!