tisdag, oktober 24, 2006

På mjuka merinoull-mattor

Jag tyckte att jag var välplanerad, men det blev ändå stressigt innan vi tog oss iväg. Tur att Markus kom hem på tidig lunch och kunde hjälpa till lite. Dessutom hade bildörrarna frusit.

Nåväl, vi tog oss iväg inte allt för sena. När vi kom till yogalokalen kände jag mig stressad och oproffsig. De flesta mammorna kände varandra och ledaren, dessutom hade jag glömt vattenflaskan.


Men när yogaledaren Maja Tellegård börjde prata kändes allt genast bättre. Barnen fick gråta, skratta, jollra, sova - allt utan att man behövde känna sig ivägen eller dum. Först fick mammorna göra lite övningar. Under tiden var Siri totalt uppslukad av den fyramånaders grannpojken med kolsvart hår.

Stämningen var harmonisk, vitt dagsljus, kala grenar, några tända ljus och sköna merionoull-mattor, andningsövningar och meditationsramsor.

När det var dags för barndelen sov Siri djupt, så jag satt bara och tittade på. Efteråt kände jag mig lugn och harmonisk och jag tycker det ska bli kul att åka dit igen.

På väg därifrån träffade jag två kvinnor med pälsar, välmejkade ögon, guldsmycken och långa naglar. De ooooh:ade och åååh:ade över "det lilla barnet" och började genast berätta om sina egna barn och att de ville ha fler. De turades om att smeka Siris kind och smällde den andra på handen om hon klappade för länge. De öste råd och komplimanger över oss innan de drog vidare.

Nu sitter jag med ett glas chaite med varm mjölk och rättvisemärkt regnskogshonung. Snart är det dags för bvc-besök.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Kan känna känslan av att komma till ett nytt ställe, en ny grupp och en ny ledare. Skönt att det kändes bra! Kommer ni idag?
PUSS

Mari sa...

Yepp, i eftermiddag bär det av! Ses snart, love.