måndag, oktober 30, 2006

Resumé

Sitter med filtallriken på bordet och Erykah Badu i stereon. Siri ligger i spjälan och tittar på fiskmobilen. Inte heller Hemi har klivit upp, hon ligger utsträckt över hela dubbelsängen.

Igår kväll åkte vi tillbaka till Umeå. Det var mörkt ute redan när vi kom oss i väg vid femtiden och på P3 gick dokumentären om Göteborgsbranden. Det blev alltså en bilfärd med magknip. På något sätt missade jag detaljerna kring tragedin, men nu fick jag dem serverade delux.

Helgen har bestått av en massa umgås, bland annat har jag gungat gungstol i Jonas och Anjas vedspisuppvärmda kök, jag har kollat på Saras fina gravidmage och Ivars maskin som dödar dinosaurier, ätit thai med Hanna och Johannes, varit på fest hos Maria och fikat på Jimmys födelsedagskalas.

I söndags tog jag och Emma en promenad i solen. Efter halva vägen vägrade Siri ligga i vagnen längre, så jag fick bära henne samtidigt som jag sköt barnvagnen och höll Hemi i kopplet. Efter några olika konstellationer bar Emma Siri och jag sköt båda barnvagnarna + Hemi. Jag var lätt svettig kan jag säga. Och inte nog med det - ett däck på barnvagnen trillade av mitt i allt!

Kaffet hos Emma var välförtjänt. Sedan hann Siri äta, bajsa, kräkas medan Hemi hann slemma på bordet, Olles stol och golvet samt försöka tjuva några av hans mjukisdjur. Jag kan verkligen se oss utifrån, småbarnsmammor som hela tiden avbryter samtalet för att torka, byta blöja eller något annat. Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var så mysigt och naturligt.

2 kommentarer:

Soffan sa...

Hittade din blogg via Ewas. En jäkla massa bloggar m.a.o. Läste din krönika i PT. Så fint skrivet. Känner verkligen igen känslan av urväxta kläder. / Sofia, en annan nybliven mamma i Umeå

Mari sa...

Hej! Kul att du hittade hit. Jag ska kolla in på din blogg. Roligt att kunna följa en annan nybliven mamma i samma stad!