fredag, mars 15, 2013

Om fredagkväll


Jag ser inte så glad ut på bilden, men inombords känner jag mig rätt tillfreds.

En arbetsvecka bakom mig, men jag har hunnit se fram emot en oplanerad helg. Vi har ätit vår vanliga Siri & mamma-mat (lax med teriyakisås och riven ingefära och vitlök samt oskalade sesamfrön) och legat länge i badet.

Våra hållpunkter för helgen är: fika på stan, och efter fikat sitta kvar och göra Siris läsutmaning, se "Tsatsiki, morsan och polisen" samt "Monsters inc".

Så nu är det helg, jag känner mig tröttskönt avslappnad i kropp och själ. Marinerad i min dotters klokskap och ljuvliga sällskap.

Så nu är sängen bara en kopp te bort.


3 kommentarer:

Sandra V sa...

Åhh vad du är fin i håret! Gillar din lugg på bilderna nedan också!

Hoppas att ni får en fin helg!

Anonym sa...

Siri- och mammamaten, hur gör du den? Det låter gott.
Du har en fin blogg, med både tänkvärda och inspirerande inlägg.

Mari sa...

Tack Sandra. Vad glad jag blir! Hade inte alls planerat lugg, men när min frissa föreslog det tänkte jag att jag inte skulle fundera för mycket och det känns jättebra.

Kram!

Siri & mammamaten är mycket okomplicerad: Sätter ugnen på 180 grader. Medan den blir varm blandar jag ihop teriyakisås med färskriven ingefära, riven vitlök och lite limesaft. Skedar över blandningen på några laxbitar och strösslar över oskalade sesamfrön och flingsalt. In i ugnen cirka 12 minuter. Serveras med lite olika tillbehör. Avokado- och tomatsallad, eller cole slaw eller snabbwokad brysselkål och haricot verts med fransk senap, citron och vitlök.

Och tack för fin kommentar!