torsdag, december 29, 2011

Sliten

Nä, alltså. Just nu skulle jag gärna pausa. Med vad vet jag inte. Kanske ligga på soffan och läsa en lättsmält roman. Med förmåga att koppla bort tvätt- och strykhögar, frammeliggande småplock och vissna hyacinter.

Jag har haft jättemycket problem med ryggen på sista tiden, med bra hjälp är den nu mycket bättre även om inte helt bra. Hela julen har jag dragits med en riktigt stor och ond blåsa i munnen, en sådan som gör att det nästan inte går att äta. Jag har en visdomstand som krånglar och jag har ont i magen. Sådär ont i tarmarna, som gör mig på dåligt humör. Jag sjunger en klagosång, jag hör det. Det är nog mest magen som gör att jag vill pausa. Ett tag blev det bättre sedan jag valt bort både mjölk och gluten, men nu är jag dålig igen.

Det dränerar mig och jag känner mig som en sämre människa för tillfället.

Men när jag tycker som mest synd om mig själv försöker jag känna all kärlek som finns runt om. Naturligtvis från mina nära vänner och min familj. Men också kärleken i shalan, hur jag kan slås av hur fint det är att det finns människor där som hjälper mig in djupare i positioner. Jag känner kärlek i andras andetag på yogamattorna runt omkring. Jag känner kärlek när min kinesiolog hjälper mig. Och vid många andra tillfällen.

Jag är lyckligt lottad, bara lite sliten just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen mig i magproblemen. Precis dom du säger, det dränerar verkligen energi!!! För mig är sockret värst och sen kom jag på att jag stressåt. Andades nästan inte. Så när jag aktivt började tänka på att äta långsamt å ANDAS oxå så gick det över, för denna gång. Tack för lika fin blogg som vanligt! Följer dig i det tysta. Plockade upp yogan igen efter ca 4 års uppehåll å som jag kände att jag saknat det! Det är nåt speciellt med stämningen i en yogalokal! Kram//Marajja

Unknown sa...

Kram, man måste få vara sliten...ta hand om dig!
Malin

Mari sa...

Hej Marajja. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag har sett över mina beteenden och tycker att jag plockat bort det ena efter det andra utan att det blir riktigt bra någon gång. Ibland känns det som om det inte blir något kvar ... och då blir det ju tråkigt av andra orsaker. Tack för dina fina ord, och vad roligt att du hittat yogan igen. Eller att yogan hittade dig : )

Kram på dig!

Tack Malin! Imorgon ska jag vara lite ledig, känner jag, och göra just det. Kramar!

Anonym sa...

Hej!
Har du testat ditt ph-värde? Man kan köpa sådana stickor på hälsokosten. Många är försurade och det kan man komma tillrätta med mer basisk mat. Här kan du få uppslag till vad man kan äta: http://smartamaten.se/

Ha ett Gott Nytt År :)
Ulla-Karin
Vedanta

Mari sa...

Hej Ulla-Karin. Å, tack för ditt tips. Jag har läst en artikel om basisk mat, drar jag mig till minnes. Jag ska definitivt kolla det till veckan! Vi har förresten börjat lyssna på skivan och gillar den mycket. Återkommer när vi lyssnat igenom alla spår.

Gott nytt år till dig med! Kram.