fredag, april 13, 2012

Catrins år med bin Ladens




"En kväll, efter en ovanligt lyckad modevisning, hamnade jag som vanligt på Café Opera, det sena 1980-talets hetaste inneställe. Jag träffade ett gäng araber som bjöd flott och hade hyrt en halv våning på Grand Hôtel. För mig var det som vilken annan utekväll som helst - just i den stunden anade jag inte hur mötet med familjen bin Laden skulle komma att påverka mitt liv.



Mina år med bin Ladens tog begreppet lyx till en ny dimension. Jag älskade att shoppa på Harrods i London som 'Mrs B', men det var nästan ännu roligare att gå omkring i Jeddah, i min svarta fotsida abaya, som dolde både mina höga klackar och min cigarett."





Catrin Streete var partyprinsessan från Stockholm som plötsligt befann sig mitt i en av världens rikaste och mest inflytelserika familjer. Familjen bin Laden.

Hon var rådgivare åt överhuvudet Bakr, fästmö åt hans snygge lillebror Saleh och hörde hur det tisslades och tasslades om familjens svarta får, brodern Osama.


Catrin var himlastormande förälskad, men var hon verkligen beredd att ge upp sin frihet och sin karriär och leva instängd i ett palats i Jeddah? Dessutom var det ju en annan liten detalj som störde henne - Saleh var redan gift och ville ha henne som hustru nummer två.

Utan någon påbörjad tv-serie eller något sug eller en speciell film tänkte jag ägna helgen åt denna bok. Baksidestexten låter något sensationslysten, men jag ska ge den en chans.

Inga kommentarer: