onsdag, november 07, 2012

Med en känsla av pepparkaka

De senaste dagarna har jag burit med mig en varm känsla från det att väckaren ringer sin snälla, drömska signal.

Jag har känt mig snäll i sinnet, mot mig själv och andra. Varm i hjärtat. Med den allra bästa känslan av pepparkaka i själen. Mildkryddig och lugn.

Flera kvällar har jag rullat ut yogamattan framför kaminen och långsamt hittar jag tillbaka till ashtangan.

Och det är ju så, att den hjälper mig att må som allra bäst.

Sedan finns det ett rätt enkelt svar på mitt välbefinnande. För mellan mysiga aktiviteter som Tingeling med Siri på bio, filmkvällar med min man, Downton Abbey på play, yogite och kokosskivor så har jag fått sova.

Tänk att något så grundläggande kan vara så svårt. Jag har inte ens insett att det är bristen på sömn som smygsamt nött på mig. Men Siri har sovit med mig länge om nätterna nu. Och hon ligger sällan stilla mer än några sekunder. Hon pressar och kör upp sina finhårda knän i min sida. Om och om igen.

Så nu testar vi en ny taktik. Min breda, tempurliknande madrass ovanpå bäddmadrassen i dubbelsängen. Siri sover i ett dike, mellan uppbäddade kuddar mot kanten och med uppbäddade kuddar under min madrass som hon inte kan rulla över till mig.

Två nätter, inte mer än sex, sex och en halv timmes sömn.

Men ostört.

Vilken skillnad.

Och Siri, hon mår också bra av det tror jag. I morse fick jag till och med gå upp och väcka henne.

Sedan lagade jag varm choklad till henne.

Och det luktade advent.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Både om yogan, att den verkligen får mig att må bra och ändå tappar jag den hela tiden. Och om sömnen!!! Har periodvis nu sovit så himla illa, veckor i rad och jag blir någon annan, någon rädd, ledsen, arg och irriterad. Men så funkar den ett tag och så bara vänder det och den känslan är fantastisk. Men svårt att få till. Min fina femåring ligger oxå oftast under mitt täcke och jag trodde att jag sov bra ändå men har ju insett att det inte är så.

Och den känsla du beskriver är så skön när den infinner sig.

Kram!

Marajja

Mari sa...

Tack för ditt fina och igenkännande inlägg. Gör mig varm i hjärtat.

Ha en fin helg. Och sov gott!!


Kram!