måndag, november 11, 2013

Texterna

Å, jag har sovit med Siri en stund och har kommit upp med håret på rufs, alldeles förvirrat halvvaken och luddig i hjärnan.

För tillfället har min värld krympt till faktaböcker och texter. Mina texter.

I morgon ska jag träffa studenter och prata skrivande. Idéer, reportage, penn-kvalitet och tankar om själva skrivprocessen och efterbearbetning.

Jag har tittat i arkivet, genom en massa massa av mina gamla texter - gamla texter, inte gamla ord. Men ja, någonstans har jag väl drabbats av självtvivel och ifrågasättande. Visserligen är det synnerligen nyttigt och behövligt ibland, men just nu känns det faktiskt rätt så jobbigt att skaka om allt från grunden.

Vad gör jag? Hur gör jag, och varför? När det gäller orden, alltså.

* * *

Annars har vi firat Hemis elfte födelsedag.

För i dag den 11/11 blev hon 11 år.

Vi har haft middag med farmor och farfar. Min man bjöd på hemmagjorda köttbullar i tomatsås med basilika och mozzarella samt färsk pasta. Och chokladdessert med pepparkaksdoft och apelsin.

Så för en vridvändande människa som jag är i dag är det balsam att få komma hem till all värme och medmänsklighet som ett fat rykande mat, tillagad av kärlek, kan innefatta.

Och Hemi, hon har festat på sånt hon gillar bäst. Pizzakanter (ja, hon skulle säkert gärna ha tagit pizzan också), hundkex, grisöra och korv.

11 år. Minsann.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Så gott du ska sova inatt Hemi med så mycket godis i magen tack för mumsig middag kram hussemor och hussefar

Mari sa...

Det bästa är, hälsar Hemi, är att hon har kvar godsaker ännu!