* * *
En sallad, av många sallader vi äter.
Den här veckan står cheeseburgar-gratäng, stekt lax, halloumi-stroganof
och strimlad vitkåls-pasta med broccolisås på menyn.
Samtliga kompletteras med sallad.
Inte lika fantasifulla som den ovan. Men ändå.
Det är faktiskt så, att grönsaksdelen i vår nya kyl är lite för liten.
Lite galet, hur mycket grönsaker det faktiskt går hos oss.
Nåja.
Grönsakerna ryms ju sida vid sida med hundmat och
mjölkvarianter (vi håller oss med tre olika hemma) också.
En ny fullträff åt vi i alla fall till söndagsmiddag.
För någon vecka sedan intervjuade jag Johan Fritzell,
grundaren till succén Holy Smoke BBQ i närheten av Höganäs.
Såg nu att de släppt ett samarbete med Ica, så jag köpte hem ett gäng av deras högkvalitativa korvar.
Vi åt dem (supergoda!) tjockt skivade och stekta, tillsammans med olika röror.
En salsa med avokado, majs, rödlök, lime och koriander.
Klassisk cole slaw (så gott nu är vitkålen är färsk och mjäll).
En smakrik röra på majjo och rostad lök.
Testa! Riktigt gott som kall, stabbig röra.
En sådan rätt skulle jag gärna hitta på en lunchmeny här i stan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar