torsdag, maj 19, 2011

Åh

Siri har lite svårt att andas när hon sover. Hon försöker andas genom näsan, varje andetag försöker hon, men det går inte. Till slut kippar hon efter luft med munnen. Ibland har hon andningsuppehåll. Hon sover oroligt, därmed sover vi alla oroligt.

I perioder tycker vi också att hon hör dåligt.

För ett tag sedan besökte Markus och Siri Cederkliniken för att kontrollera saken. Hon fick en remiss till sjukhuset, och där har vi varit i dag.

Hon har vätska i mellanörat, framför allt på vänster sida och så har hon förstorade polyper. Eventuellt skrapning och rör.

Eventuellt.

Och i så fall till hösten.


Läkaren frågade mig vad problemet var, jag beskrev det och han svarade "Så problemet är att mamma är orolig?!".

Jag känner att jag blir så trött. Både på att avvakta, på att Siri och vi andra får fortsätta sova dåligt och oroligt. Och så känner jag mig så miserabelt trött på kommentarer som mamma-är-orolig. Jag känner mig förminskad, osynliggjord och förlöjligad, som att jag uppfunnit ett problem som inte finns.

Det finns säkert bra argument för att inte göra något ingrepp nu. Snart sommar, tillväxt och så vidare? Men känslan just nu.

Så trött.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Acceptera inte att bli behandlad så, Siri behöver behandling för att sova bättre, höra bättre, begär hjälp nu. mvh Gertrud

Anja och Jonas sa...

Respektlöst och klapp på huvudet-lilla gumman- aktigt. Dåligt av en läkare!

Hanna sa...

Borde vara förbjudet att prata på det sättet! Fytusan! Förstår tröttheten....kram!

Anonym sa...

HERREGUD!!!? Hade dom sagt så till en pappa? Så jä#¤ gräsligt!! Lycka till o stå på er!! GRRRR...:(

Kicksson sa...

Så länge som ett EQ-test vid intagningen till läkarlinjen inte är ett obligatorium får vi leva med kommentarer av den typen - rise above, rise above!!!

Anonym sa...

Jag minns en resa med tåg från Gällivare ner till det stora centrallasarettet i Boden. Jag var sex år tror jag och mamma och jag skulle dit för att jag skulle få skrapa bort "polypen bakom näsan" och få rör i öronen. Rören skulle dit för att jag hade vätska i mellanöronen och för att jag hade haft 14 öroninflammationer. Jag skulle få ligga över på sjukhuset och bli opererad på morgonen därpå.
Jag minns också en snabb returresa samma eftermiddag. Det blev ingen operation. Polypen fanns där, och vätskan i mellanöronen, men det såg bättre ut och skulle försvinna fick vi veta. Jag var nog mest snopen. Vad mamma tänkte och kände vet jag inte.
Jag kommer i alla fall att tänka på det nu när jag läser vad du skrivit.
Jag tänker också att ni fått höra rätt saker men på alldeles fel sätt. Siris besvär är jättevanligt, väldigt obehagligt att lyssna på som förälder men också fullkomligt ofarligt. Innan man tar till något så drastiskt som en operation så bör man nog ge kroppen, tiden och kanske också kortisonet en chans. Har ni provat kortisonnässpray?
Vem som skolkat från kommunikationskursen under läkarutbildningen vet jag inte (men tro mig, det är någonting vi fokuserar mycket hårt på, åtminstone inom primärvården) men jag kan ju gissa. Jaja. Tråkigt att läsa, men ni kan vara helt lugna när det gäller Siri.
/Mats

Vackra Vita Ting sa...

Stackare! Jag vet att det är jobbigt men stå på er. Så trist när man möter läkare som inte tar en på allvar:(
Om det "bara" skulle vara oro så hellre en mamma som oroar sig en gång för mycket än en gång för lite.

Vilket fint repotage i tove om ert hem som alltid är lika inspirerande!

Kram Paula