onsdag, maj 11, 2011

Känsloresor

I dag har våra flickor varit dagbarn på var sitt håll. Hemi har varit hos kära farmor och Siri har varit hos mormor.

Efter middagen tog jag och min make (och Hemi såklart) en rask promenad på Grisberget tillsammans. Det är så sällan vi kommer ut och går tillsammans nu för tiden, men det är mysigt. Man får så mycket sagt i farten, liksom.


Sedan kom vi hem till Siri och mormor som anlänt, en gladglittrig flicka med många roliga upplevelser att berätta om.

När det var dags att gå och sova frågade Siri efter boken om känsloresor. Den introducerade jag i går - och till en början var hon måttligt förtjust. Men i dag frågade hon som sagt efter den.

"Möt barnets inre värld via fantasiresor" av Regina Mäki och Marjette Holmvall är en bok som vill ge barn möjlighet att berätta sina innersta känslor och tankar till vuxna.

Boken innehåller sju olika avslappningsresor till sju olika världar där barnet berättar vad hon/han upplever under resans gång.

Författarna skriver själva: "Eftersom barnens fantasi ofta är kopplad till deras verklighet så kan barnen lösa sina innersta känsloknutar genom att få resa på en magisk flygande matta och landa i en värld där de berättar om vad de känner och upplever. Den vuxna får lära känna sitt barns tankar och känslor och därmed skapas en värdefull relation mellan dem. Vi har valt att ha färger och inte bilder i boken för att barnet själv ska få uppleva sin resa med egna bilder."

Under två kvällar har jag fått ta del av Siris känsloresor till nära och kära, under väldoftande omständigheter och med hopp om sommar.

Jag gör en känsloresa jag med.

Så tacksam att jag får göra den största känsloresan av alla.

Den att vara mamma.

Inga kommentarer: