måndag, februari 20, 2006

Senast lästa


* Uppdrag Mamma, en massa kändismammor som skriver om graviditet, amning, adoption, förlossning. Den första föräldraboken jag läst, som inte fick mig att vilja elda upp den.

* Bebisbekännelser av Lotta Sjöberg. En illustrerad bok från Clear Blue till Imse Vimse Spindel som jag fick av Sanna. Helt underbar. Bilderna ovan kommer från den boken.

* En alien i magen av Terri Herrera Eriksson. Krönikör från Aftonbladet som samlat sina texter i bokform - från partyprinsessa till genuspolis. Behandlar mycket mina tankar kring föräldraskap och genus på ett komiskt sätt. Gillar.

* Andra boken i Vibeke Olssons serie om slavinnan Callistrate: Kvarnen och korset läser jag nu. Vibeke kommer till Ordmån i vår och jag är efter många år fortfarande förälskad i hennes skildring av andra världskriget i Molnfri bombnatt.


Fler tips mottages tacksamt!

Är lite sugen på Gärningsmannen är en kvinna (beskrivs så här: Journalisterna Suzanne Kordon och Anna Wetterqvist upp både kända och okända fall med kvinnor som gärningsmän. Flera kvinnor berättar själva om sina brott och om hur omgivningen har bemött dem. Boken tar också upp mediernas rapportering och går igenom domar för att se vad man har tagit hänsyn till när en kvinna står åtalad. Gärningsmannen är en kvinna reder ut om kvinnlig brottslighet är något helt annat än manlig brottslighet, eller om det bara handlar om att det är svårt att acceptera att kvinnor faktiskt kan begå brott.)

3 kommentarer:

saken sa...

säger GRATTIS såhär lite mera publikt, även om jag sagt det tidigare =) kram bruden

Hanna sa...

Rekommenderar Uppdrag:pappa till både dig och mackan, finns nu i pocket tror jag. Funtar själv på att fynda lite på bokrean som kommer nu i dagarna. Sitter för tillfället och skriver ett deckar manus till mina söta tjejer i 7an. Tur att man läst mkt Agatha C. Ska gå och äta palt från Hemköp Sundbyberg, hoppas att det smakar. Puss till dig fina du, snart ses vi. Drömde om din mage inatt!Den var fin och syntes...
/ Hanna

Mari sa...

Kram på dig med Sanna. Tycker verkligen vi borde kunna passa in ett fika snarast!

Hannagumman! Längtar så efter dig, nedräkningen till ditt Piteåbesök är påbörjad. Jo magen börjar synas, det är nog bland de sista gånger jag kan ha min jeansklänning på mig. Köpte faktiskt Uppdrag: Pappa i pocket till Markus när jag var i Umeå, får läsa den när han är klar. Pussar.