fredag, januari 15, 2010

Hallen tar form

Bänken i hallen är klar! Jag är mycket nöjd. Tänk att jag kan rita och någon annan bygga precis som jag vill. Känslan i bänken gör sig fint mot pärlsponten och det blev bra med golvsockel framtill.

Nyckeltavlan ska hängas upp och jag ska sy överdrag till korgarna. De behöver lite stöd för att hålla, sedan tror jag de kommer att glida bättre också. Håller på med en testkonstruktion.


Har också köpt mitt efterlängtade fårskinn nu, från en gårdsbutik i Svensbyn med egna får. Ett ljusgrått fint, som ligger på bänken nu. Enda problemet är att Hemi är lite besatt i fårskinnet. Direkt hon kommer åt så slickar hon på det.


I innerhallen står just nu en ljuslykta som jag spraymålat vit på ett trappsteg. Den slitna dörren som vi hittade utomhus i Kvarnbäcken är så fin. Därinne har vi städat ut och hängt upp hyllor. Bland annat micron har fått plats.

Kransen på dörren band jag före jul. Granbarren börjar ha ramlat av, men lingonbladen sitter kvar tillsammans med pärlorna. I mitten hänger ett fint hjärta som min vän Jill har gjort.

Före snön föll plockade vi mossa och lingonris. Även Siri skapade många konstverk med hjälp av skogens material.

Och innanför ligger denna prima dam och kurar. Äntligen börjar ljuset återvända, märker man när man tar fram kameran.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint ni har det!! Trevlig helg! /Sara

Lisa sa...

Vad fint ni börjar få det!!
(och vågar man fråga vad du fick betala för fårskinnet? är vääldigt sugen själv...)
/kram L

Elin sa...

bänken i hallen blev kanonfin! Skitläckert! Sån vill jag också ha, enda problemet är att det finns inte plats för någon bänk i vår hall. :-)

Ha en fin helg!
Kramar
/Elin

Anonym sa...

Bänken i hallen blev superfin!! Athos & Hasse är avundjuka på Humlan, tänk att få ha ett eget fårskinn.. Dom stödjer henne fullt i besattheten!

// Maria

Mari sa...

Tack, Sara. Hoppas din helg också är bra!

Tusen tack, Lisa. Fårskinnet kostade 1 400 kronor. Det fanns även lite billigare, men jag har suktat länge och köpte precis det jag ville ha. Känns också bra med lokalproducerat och får på gården som har det bra! Kram.

Tack Elin. Har för mig att ni har liten hall, visst renoverade ni den för ett tag sedan?! Det blir till att bygga ut då, så att bänken får plats ; ) Hoppas helgen är bra, ses till veckan. Kram.

Tack, Maria. Vi är nöjda! Kan tänka mig att grabbarna stödjer Humlan. De får komma hit och testa det själva ; ) Hoppas du har vilat ut efter shoppingturen! Kram på dig.

Laila sa...

Oj, vad fint ni har fått det!!!!! Vill också ha en sådan hall....kanske skulle vi vi plats med en bänk.....Kram!

Mari sa...

Tack Laila! Ha ha, det är bara att sätta snickarn därhemma i arbete, han verkar ju sällan vara arbetsskygg!! kram.