onsdag, januari 20, 2010

Sparktjuvar på vår gata

Natten mellan lördag och söndag var det någon som plockade vår spark från gården. Trots sökrundor har vi inte hittat den. Surt, tycker vi som gillar att sparka.

För Siri har detta med tjuvar hos oss väckt många funderingar. Vi har ältat ämnet fram och tillbaka och kors och tvärs många gånger om. Hela söndagen la hon huvudet i armarna och sa att hon var så ledsen så ledsen för att tjuvarna tagit vår spark.

När vi skulle gå och sova på kvällen kom hon dragandes med sin absoluta favoritkärleksklänning. Den hängde hon på stolen bredvid sängen, "så inte tjuvarna kan ta den!".

Så nu hänger klänningen där vid sängen. Och där får den väl hänga så länge den måste.

7 kommentarer:

Anja sa...

Näe vad fräckt att sno sparken! Tyvärr verkar spark vara hårdvaluta, granntanten kedjar fast sin precis utanför köksfönstret efter varje tur ( minst tre om dan!)

vi har en likadan lampa i köket som ni vid sängen, fast vår är svart. Har du målat din?

Tur Siri har god koll på favvoklänningen! Man kan aldrig va nog säker!

Mari sa...

Jo, nästa spark blir till att kedja fast. Verkar vara sparkflitiga grannar ni har. Härligt!
Menar du de där spottarna som sitter på stolarna bredvid sängen? Näe faktiskt har jag inte vidrört dem med någon färg. Det är Ikea, bara lite omgjorda i fästet eftersom något gummigrejs längst ner gulnat så mycket.
Självklart har Siri koll på klänningen, kanske det bästa hon äger! Hon ska tydligen ha den på dansträningen imorgon.

Elin sa...

Hon är ju för söt Siri. Klart man ska hålla stenhård koll på bästa klänningen!

Nu finns det lite mindre frestande bilder i bloggen. ;-)
Kramar!

Mia sa...

Hej! Ramlade in här via en länk och ville bara lämna ett litet avtryck. Ni verkar ha fått jättefint efter ombyggnationerna, du är väldigt duktig på att inreda!

Ett tips ang. sparken är att leta vid ankars om ni inte redan gjort det. Har hittat två stulna cyklar där. Tror musikhögskolestudenterna har bråttom hem efter krogen :)

/Mia på indiska

Mari sa...

Tur, Elin! Nu gäller det att klara av fredagsmyset. Får kolla efter något handarbete idag på lunchen ; ) Kram.

Hej Mia. Kul att du hittade hit. Kikade lite på din blogg. Vill se mer bilder från ert hus ; ) Verkar vara ett spännande projekt ni har på gång! Tack för berömmet, jag blir glad!!

Vi har faktiskt varit på Ankars två svängar och kollat. Vaknade nämligen natten sparken försvann och hörde något festgäng antagligen på väg hemåt, fick en ingivelse att kliva upp och kolla ut genom fönstret men gjorde det inte. Slår vad om att det var då sparken försvann ... Attans!

Ha det bra, så ses vi!

Catarina sa...

Vi hade en spark med vårt efternamn parkerad vid gården i förrgår. Lyckligtvis stod där även ett telefonnummer, så jag ringde och de svarade med samma efternamn men bodde på Djupviken.
Så mannen som ägde sparken fick sig en lång sparktur hem när han hämtade sin spark...

Mari sa...

Lustigt att det var samma efternamn, men tur för mannen som fick sin spark tillbaka. Vår har inte hittat hem ännu ...