måndag, december 17, 2012

Granatäpple


I fredags åt jag en supermysig lunch med mamma, en fin stund som jag sparar i mitt hjärta. Sedan om kvällen åt jag och min man middag på restaurang. Bara vi två. Senare såg vi Randy på scen innan vi promenerade hem i vinternatten.

Sedan har det pysslats i det Gustafssonska hushållet. Vi har också ätit god mat, en magisk grönkålssallad med kycklingklubbor och en saffransdoftande laxsoppa med tomat och hemslagen aioli, bland annat.

Vi har sågat, tagit in och klätt julgran.

Myst. Sett film. Skottat.

Och sovit urkasst. Siris bihålor spökar och gör att ingen sover på nätterna. För tredje veckan i rad och vi börjar alla vara lite matta av sömnbrist. Så snart, tid på vårdcentralen.

Och så är det måndag igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt!
Grönkål, som är ganska vanligt förekommande i jultid i södra landsdelarna, verkar vinna land även här uppe i norr. Själv har jag inte riktigt börjat komma överens med grönsaken! Hur gjorde ni salladen!
/Tomtemor

Mari sa...

Hej Tomtemor! Receptet kommer i ett eget inlägg ovan. Den blev verkligen superbra! Har också ätit grönkålschips, alltså grönkål som är torkad i ugnen med citron, olja och havssalt. Blir superkrispigt och gott, finns säkert recept om man googlar.