* * *
Våra laxtisdagar är något mer inrutade nu sedan Siri började dansa balett. Men fortfarande hinner vi med middag framför tv:n innan det är dags för benvärmare och knut på huvudet, dansskor och vattenflaska.
I dag plockade jag in grönkål från landet och lade till vitkål och purjo från kylen. Gjorde en kryddblandning på torkad koriander, timjan, oregano, sesamfrön och chiliflakes. Blandade upp med olivolja.
Skar purjo och vitkål i skivor. La på bakplåtspapper, gömde purjon lite under vitkålsskivorna så att den skulle bli saftig. Hällde över kryddblandningen och rostade i ugnen. När vitkålen och purjon var fem minuter bort la jag in grönkålsbladen och ringlade över lite mer olja och salt.
Så åt vi till stekt lax och kall sås på creme fraiche, sötstark senap och majonäs.
Varmt i magen, en rätt kall tisdag i början av oktober.
2 kommentarer:
Mmm, låter gott! Tror vi inför laxtorsdag!
Ha ha, ja laxtorsdag funkar ju lika bra <3
Skicka en kommentar