torsdag, oktober 01, 2009

Välkommen Mademoiselle

För ett tag sedan trillade jag över denna stol på Repris återvinningsmarknad (bild lånad från Auktionskompaniet.com). Hade ingen aning om vart jag skulle kunna placera den i huset, men det var kärlek vid första ögonkastet.

Däremot stod det inget pris på stolen. Frågade en förbipasserande arbetare vad de skulle ha för den. "30 kronor, som för de andra stolarna!" blev svaret.

Sanna som också var där peppade mig.

I kassan menade butiksföreståndaren att jag gjort ett verkligt fynd, att de hade kunnat sätta en nolla till på priset.

Och visst hade jag på känn att det var ett "bra köp" men inte så här bra. Stolen verkar nämligen vara en "Mademoiselle" av Ilmari Tapiovaara, Edsbyverken. En snabb googling visar att de säljs för mellan 2000 och 4000 kronor begagnade.

Och jag köpte min för 30 kronor.

11 kommentarer:

Sarah sa...

Det var bra gjort! Mycket snygg! Hur går det med ögat?

Mari sa...

Jo visst är den! Lite gulnad på sitsen dock, men jag har ju hanterat en pensel/sprayburk tidigare : )

Tillståndet med ögat är oförändrat dåligt. Nu har jag lagt till samma symptom på andra ögat samt vad jag misstänker är öroninflammation också ...

Lina sa...

Oj - ett riktigt kap har du gjort! Det är ju detta som är så underbart med vår Repris och Kupa - att det fortfarande går att fynda klassiker utanför Traderas värld. I like!
Min mor har en Mademosielle, min syster med och jag väntar fortfarande på mitt "kap". :)

Skickar en kombokram av grattis och krya på dig.

Anonym sa...

Vilket värsta fyndet du gjort !!! Krya på dig,inte kul att vara krall :) Kram Maria

Lisa sa...

Avundsjukan tog just oanade propotioner.........ahh......jag VILL också ha en! Attans att du hann först, men GRATTIS till ditt fynd!
(hoppas du kryar på dej snabbare än snabbast!)

MiTTSeTTe sa...

Reprisen är ett riktigt fyndställe! Har fyndat mycket där i mina dagar.
det var en mycket fin stol.
/Lisette

Mari sa...

Lina, håller verkligen med angående Kupan och Repris. Jag ser den stå bredvid vår ännu obyggda garderob med skjutdörrar. Gäller bara att hålla kläderna borta från den, den är för tjusig för att agera klädhållare dagarna i ända ; ) Tusen tack för grattis och krya-på. Kram tillbaka.

Hej Maria. Tack tack : ) Hoppas krya på mig i helgen. Det känns lite bättre idag, trots att ögat skaver. Kram!

Ha ha, tack Lisa! Jag är mycket glad över mitt fynd, det är först idag jag fattat vilket fynd det verkligen är! Nästa gång är det din tur. Tack för krya på:et.

Visst är det, Lisette! Det är först på senare år jag verkligen förstått. Gav upp second hand när jag slutade handla lika mycket kläder för att sy om. Nu har jag verkligen återupptäckt - det här med barnsaker och möbler och böcker och ... det är härligt! Kram på dig.

Anna Eman sa...

Måste bara, även jag få gratulera till ditt enorma fynd! Du inspirerade mig att göra en second hand-runda men sådana fynd ramlar jag nog aldrig över. ;) Har förstått att ni gör en fin utbyggnad så jag önskar er lycka till med allt som återstår! Så härligt när det äntligen är klart! /Anna

Mari sa...

Nej Anna, det är många svängar man åker hem tomhänt. Tur är väl kanske det ; )
Jo, utbyggnaden blir bra. Vi längtar tills det är klart - om det någonsin blir det - men i alla fall till vi kan flytta hem!

hem ljuva hem- helena sa...

Jag hade definitivt också köpt den om jag snubblat över den!! Grattis till fyndet!

Mari sa...

Tack Helena!