måndag, februari 25, 2013

Köttkonsumtion


Helgen som var skrev jag om kött i tidningen, positiv respons på morgonmötet i dag gjorde mig glad. Artiklarna finns i sin helhet här och här.
 
Och alltid när jag själv handlar så tycker jag att det är ganska svårt. Inte med basprodukter och grönsaker, direkt, men med köttet.
 
Det känns som om det är så lite som passerar för okej.
 
Ett paket svensk köttfärs, kyckling, lax och rödspätta åker med. Det känns mer som om jag väljer bort än väljer. Bort går nästan alla korvprodukter och gris- och nötkött.
 
Ibland känner jag mig otroligt enkelspårig, men så är det väl i de flesta familjer. Man har sina standardrätter som man alternerar kring.
 

4 kommentarer:

Catarina sa...

Ja, det tror jag de flesta har.

Anonym sa...

Jag håller med precis..

Sedan en tid tillbaka köper vi nästan allt kött från en bonde i närheten. Men kyckling har jag ännu inget alternativ till.. Har du någon aning vart det går att köpa ekologisk kyckling eller lokalt uppfödd kyckling här i trakten?

Linnea

Malla sa...

Jag älskar när det går att köpa kött som kommer här uppifrån, men tyvärr finns det ju inte alls så mkt att välja mellan...
Jag är iaf glad att jag är såpass matinstresserad att här äter vi massor varierat :) Det känns som att vi gör det i alla fall. Fast återkommande favoriter finns såklart.

Mari sa...

Catarina, jo det blir lätt så!

Linnea, det låter ju jättebra. Nej jag har tyvärr dålig koll på lokalt uppfödd kyckling. Vi har köpt hel ekologisk kyckling på Coop och Willys, men det är inte alltid de har.

Malla, jo jag har sett att du är matintresserad. Det är jag / vi med. När jag tänker efter själv äter vi varierat, men ofta varierat med samma råvaror.