torsdag, februari 12, 2009

Vid tvåtiden i natt var Siri vaken och hostig. Efter medicin och mjölk somnade hon om. Själv låg jag vaken och frös, trots plyschbyxor, fleecetröja och fårskinnstofflor. Jag låg och tänkte på hur jag skulle ta mig igenom dagen. Markus borta även på kvällen, hämta på dagis, middag, ut med både hund och barn ... ni vet. Sedan känns det svårt för mig att vara borta från jobbet, när jag har ansvar för egna sidor. Det är lätt att tro att man är oersättlig ...

Minus 22 i morse när jag cyklade till jobbet. Mår fortfarande kasst, trots värktabletter. Ingen feber dock. Napratbesök halv tio - släppa på låsningar i bröstryggen och så passade jag på att fråga om mitt onda knä. Överansträngning. Inflammation. Inget springa på ett tag.

Ont i knät och ryggen efter behandlingen. Och så halsen och nästan-febervärk. Vilken klagosång! Kommer hem på lunch. Hemi har testat på något nytt. Rensa soporna. Bara att börja plocka upp en halvrutten gurka, en totalstrimlad kaviartub (undrar hur mycket av den hon fått i sig) och diverse annat ofräscht från köksgolvet som nu allvarligt behöver skuras.

Men det finns två glädjeämnen just nu:

Nr 1) Jag och Siri träffades inte förrän läggdags i går. Jag lovade att jag skulle ligga bredvid henne tills hon somnade. Så efter bokläsning släcker jag lampan och kryper nära. Efter en stund känner jag hennes varmtorra fingrar på min kind. Så smeker hon varsamt mitt ansikte i några minuter. Kärlek!

Nr 2) Bygglov! Bygglov! Bygglov! Kunde inte ha kommit bättre dag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Eli har sovit eländigt inatt o varit smågrinig på förmiddagen trots sovmorgon till 06:30, tjurade med lunchen som hamnade på nystädat golv. Min ljusglimt var när Vestas ringde o sa att dom kanske vill ha mig på intervju nästa vecka. Dom ringer igen innan helgen. /Jonas

Anonym sa...

Jippi. Vi är glada att ni planerar att fortsätta vara Djupviksbor.

Lina

Anonym sa...

Grattis till bygglovet! Så kul. Mindre kul med värken och förkylningen. Har själv lite småont i halsen.
Kramar!
/Elin

Anonym sa...

spännande, nu är det snart verklighet! Varma kramar från en som också mår pissigt ( men absolut inte CYKLAR i minus 22)och klagar över att bilen är kall ;)

annalarssonphotography sa...

Stort grattis till bygglovet!! :)
Mindre roligt att ha ont och allt det andra...

Om du inte varit inne hos mig på ett tag ta en tur!
Jag har fotat massor och hittat en del fotoutmaningar på nätet som jag är med i :)
Kreativt och bra!

Mejl kommer!
Kramar Anna

Anonym sa...

Grattis!!! KUL. Planering!!

Hoppas att du känner dig piggare inför helgen... Tipsar om voltarensalva mot ömma knät. Har smörjt på min axel och tycker att det funkar ganska bra.

Kram Kram

Sara sa...

Vad härligt med bygglov! Kram Sara

Mari sa...

Jonas, visst är det härligt när halv sju är sovmorgon! En gång fällde jag en liknande kommentar till syster och hon såg något frågande ut. Så himla kul med intervjun!

Ja Lina, tänk när flickorna kan cykla till varandra. Hoppas vi får vara med om det!

Hoppas du klarade dig med bara lite obehag i halsen, Elin. Kram.

Anna! Jag har sett hur kreativ du är. Så roligt att du hittat en kanal att dela med dig. Jag är imponerad. Både av texter och bilder. Kram.

Tack Sarah. Och tack för i går. Jag är så glad för vår vänskap! Kram.

Tack Sara. Kul att få se era planer på papper senast! Hoppas ni haft en bra helg. Kram.