måndag, juni 22, 2009

Vattendropp

Eftersom förskolan har planeringsdag på eftermiddagen hämtade jag Siri strax före tolvsnåret.

När vi närmade oss vårt hus stod det rätt många bilar parkerade på Ankarskatavägen. Och då menar jag inte fint parkerade efter vägrenen utan hastigt-och-lustigt-parkerade. Inne på gården stod en rörmokarbil.

Hela helgen har jag haft en dålig känsla för takuppsågningen i dag. Och helt smärtfritt har det ju inte gått ...

Expansionskärlet på vinden hade rostat sönder och när sågspånet under åkte bort så åkte vattnet ur. Det verkar visserligen ha småläkt lite tidigare, men det har sågspånet klarat av att suga upp. När lärlingen kom in i köket droppade det vatten från kökstaket.

Nåväl, det var ju bättre det hände nu än när vi var bortresta eller så. Men det känns lite läskigt. Ommålning av väggar och tak i köket var ju sedan tidigare planerad i alla fall.

På färgfronten då. Jag tackar för alla synpunkter. Tidigare har jag varit inne på vit slamfärg och Markus på en mer mustig grön. Vi möts nog någonstans i mitten. Den vita färgen jag velat måla med hade väldigt mycket mögelpåväxt efter ett år i ett test och det känns ju inte bra. Dessutom har jag böjt mig för Markus argument om att fönstrena kommer fram mer som husets smycke om man målar panelen en avvikande färg.

Jag har pratat med målaren som målar om Krokodil eftersom jag fann Saras inlägg väldigt intressant. Han skulle skriva ner färgkoden till mig. Det känns bra att hitta en färg som kan skifta lite beroende på ljus och omgivning.

Någon skrev att vi kanske bör ta hänsyn till närliggande hus. Nu är de allra flesta hus i vår närmaste omgivning tegelhus, vårt 30-talshus är ett av väldigt få gamla trähus efter gatan så det stämmer inte riktigt in i vårt fall, men det var en bra tanke.

Nu har vi tagit vår tillflykt till farmor. Siri sover middag och jag ska ta Hemi med och köpa ett nytt koppel till henne.

Ha en fin måndag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Huset kommer bli riktigt fint oavsett om det blir en grön, grå eller vit nyans på fasaden. Själv hade jag gått på vitt...men jag hade nog inte valt slamfärg utan satsat på en vattenbaserad acrylatfärg. Alcro har en blandning som heter äggskal som jag själv är sugen på att måla efter ca 1 års funderingar och ett antal provburkar :)

/Lill

Hanna sa...

Tänker på er! Det kommer att bli skitbra i slutändan. Tänk att det alltid ändå ska komma oförutsedda grejs ivägen. Men tur i oturen ändå! kram kram!

Mari sa...

Hej Lill. Tack för dina tankar. Jag har pratat med en målare och även där fått tips om acrylat. Jag ska åka på Beijer snarast möjligt för att ta hem provburkar.

Det låter som du funderat grundligt på färgval. Hoppas att du blir nöjd : )

Japp, Hanna. Kyl/frysen vi spanat in har dessutom slutat tillverkas. Men klart man ska lite otur mitt i allt också. Det hör liksom till. Kramar.