tisdag, augusti 04, 2009

Queer

Kvällarna bjuder på vatten. Åka båt, grilla vid vattnet, promenera vid vattnet. Jag tycker om det. Jag känner mig ledig.

Läste nyss en text där jag blev påmind om att njuta av de små tingen. Det som länge varit min devis, men som jag kanske delvis glömt bort i sommar. Så senaste dagarna har jag njutit. Siris kram i studsmattan, en tröttavslappnad flicka i famnen vid grill-ringen, solen på ryggen när jag cyklar hem till lunch.

Första jobbdagen klev jag upp, sprang en runda och åt naturell yoghurt med hemmaplockade vildhallon. Efter det kände jag mig redo och det känns fint att vara tillbaka på jobbet.

När vi var i Stockholm kom idén med att skicka in mina texter till något förlag upp till ytan igen. Första kvällen lämnade jag restaurangen en stund för att söva Siri. Promenerade på söders höjder och hamnade vid stora fönster, innanför låg ett förlag. Och jag kunde liksom se mig själv därinne. Fina affischer, orientaliska mattor, lagom sliten inredning. Jag byggde genast upp hur det skulle gå till. Hur jag skulle skriva om min barnvagnspromenad och hur jag vaggade min dotter till sömns medan jag hungrigt tittade in i deras värld. Jag såg mig själv sitta i en av fåtöljerna därinne och ge intervjuer.

Ikväll kom jag mig äntligen för att googla fram deras hemsida. Förlaget är Skandinaviens första queerförlag och ger ut hbt-litteratur, lesbisk litteratur, gaylitteratur, queerfeministiska böcker ... Så tog just den drömmen slut.

Inga kommentarer: