söndag, juli 07, 2013

Läst och sett


Så slutar min ledighet och det känns harmoni i mig. Ingen jobbångest. Och andra arbetsuppgifter ett tag i sommar känns intressant, skönt och ganska passande under ljusa veckor.

Jag konsumerar gamla avsnitt av "Sex and the city" och längtar intensivt till New York. Jag ser "Bröllop i Italien" (känns som en version av "Mamma Mia", fast utan musikaltemat och grekiska övärlden är utbytt - mot Italien såklart) samt "Små citroner gula" som även den skickar smakriktningar mot Italien. Och även om den filmen är något av en besvikelse så gör en Italienlängtan sig också påmind. Toscana, kanske!

Läser Sveriges första / enda romanceförfattare Simona Ahrnstedt. Men hennes tredje bok tilltalar inte mig alls och dessutom finner jag flera stavfel, något som drar ner helhetsupplevelsen. Nej, den förmår inte engagera.

Istället försjunker jag i kläder och karaktärer i "Gangster squad" och "Boardwalk empire". Ser min första 3D-film med Siri och njuter fullskaligt av effekterna, skogen och blommorna i "Epic". Och även om historien i sig är lite mossig och verkligen inte bryter mot könsrollerna så tilltalar den mig grafiskt.

Så slutar jag semestern med att se "Marie Antoinette", Sofia Coppolas film om den franska drottningen. Älskar att se Versailles i all sin prakt. Lönndörrar, rum som vi faktiskt gått genom. Visar Siri klipp och hon fascineras också. Vill se mer, intresserad. Liksom när vi pratade och såg bilder från D-day och Hitler efter Frankrikeresan.

De sista timmarna skall jag och min dotter därför ägna åt Versailles och Marie Antoinettes öde. Njuta av vackra bilder och översätta för henne vad som sägs och sker. Sämre än så kan man avrunda en ledighet.

Inga kommentarer: