tisdag, maj 16, 2006

Tillbakablick och framtid

Jag är försiktigt lycklig över att jag blivit långhårig igen. När jag tittar ner mot min tröja ser jag vackra, svarta artificiella lockar. Och en hyfsat stor mage lite längre ner såklart.

Jag tror att håret är fint. Ska hem och spegla mig efter jobbet.

Markus gör praktiskt tenta i veckan. Den sista prövningen innan sommarlovet. Sista salstentan är avklarad och godkänd. Så efter denna vecka är det bara två veckor kvar innan vi får bo med varandra på heltid igen.

När jag tänker tillbaka på förra sommaren, när det började gå upp för mig att vi skulle bli särbos, känns det långt bort. Men jag minns min ångest. Hur fruktansvärt dåligt jag mådde under några veckor. Jag såg ingen ljusning. Jag såg bara flera år borta från varandra.

Nu vet jag att det "bara" blev ett skolår isär, och trots att det varit jobbigt ibland tycker jag att vi klarat det fantastiskt bra. Och när beslutet där på senhösten - att vi skulle försöka göra en bebis - var taget kändes allt mycket lättare. Och så blev det ju faktiskt en bebis, nästan på en gång och efter det har vi vetat att det blir ett år ifrån varandra. Ett år, inte mer. Ett år som är till ända om två veckor.

Snart dags att ta bort "gräsänka"-rubriken från bloggen. Det gör jag så gärna.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Attans så spännande med håret, jag efterlyser en bild på bloggen! Jag minns hur det var när jag var särbo. Fast det var jag som var boven som stack och lämnade jojje i hemska brandbergen all alone. Det känns som att det var länge sedan och det är jag glad för. Men ni har all rätt att känna er stolta och nöjda över att ni klarat av det och belöningen väntar om bara några veckor! Puss

Anonym sa...

Jag instämmer med föregående skrivare.. ang HÅRET! Bild tack, eller ett besök me kaffe å mys-snack! =) kram å hoppas du är nöjd.

Anonym sa...

öhhöö...jag är tydligen självupptagen, men med JAG menar jag Ingela i kommentaren ovan =) hi hi hi..

Mari sa...

Vi får väl se om kvällens speglingssejour resulterar i någon bild att publicera på bloggen!

Det känns skönt att kunna tänka tillbaka på den tid som gått sedan vi köpte huset i januari 2005, renoverade, bodde inneboende hos mamma och så allt med Markus skola och känna att det känns BRA nu. Bra, men lite overkligt på något sätt. Någonstans tror jag inte att jag riktigt hunnit landa. Får väl landa i en soffa i en lägenhet i Umeå, med en liten skrutt i famnen och Humlan där bredvid.

Anna sa...

Va skönt att ha särbo-tiden över nu! Själv har jag troligtvis 3 års särbo-tid framför mig som kommer börja i höst. Känns verkligen förjävligt, men men.. Vad gör man inte för dessa studier?!

//Anna