torsdag, juli 27, 2006

Dryga tre kilo bebis

Ultraljudet var mer spännande i vecka 17 än vecka 40. Då kunde jag tänka att jag kanske inbillat mig att jag var gravid, men så är ju inte fallet längre. Dessutom såg man bebisen bättre när den var mindre.

Flödet i navelsträngen och mängden fostervatten var fint. Och bebisen väger cirka 3,2-3,3 kilo - helt okej. Det var lite mysigt att åka dit och kika in på pyret i magen.

Nu har vi hunnit dricka förmiddagskaffe och Markus är ute på promenad med Humlan. Jag ska åka ner på stan och strosa lite innan vi äter thai-lunch med mamma.

Det är helt okej att vara ledig, faktiskt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ta tillvara på ledigheten,snart är den över för ungefär 18 år framåt. Men roligare jobb kan man då inte ha än att vara förälder.
Lycka till!

Isabelle sa...

Theo beräknades också väga så, och när han ploppade ut 3 veckor senare vägde han 3,6 kg. Skönt att det inte lurar någon jättebebbe där inne. Hoppas h*n slinker ut i helgen!

kram isa

Mari sa...

Tack för lycka till:et!

Å, Isabelle jag hoppas också att bebisen kommer i helgen. Och att den slinker ut, det skulle vara trevligt ;-)
Och jo det är skönt att det inte är tungviktare där inne!

Det kanske var tur att Theo inte vägde så mycket mindre när han kom, med tanke på att hans start i livet var ganska dramatisk. Han kanske behövde lite att ta av där i början.

Anonym sa...

Mari!
Har förgäves sökt biljetter hem till i helgen, tyvärr ser det dystert ut. Som det ser ut nu kommer jag istället att uppsöka närmaste fordon som kan ta mig upp till Piteå efter att jag arbetat min sista dag här i gbg den 13:e augusti. Hur som helst vill jag bara önska lycka till med den kommande förlossningen. Jag följer din blogg så ofta jag bara hinner med, kanon!

/Martin

Isabelle sa...

mari: Jo precis, han droppade ju lite där ibörjan. Stort lycka till nu när det nu sker!!

Mari sa...

Hej Martin! Trist att du inte hittade några biljetter, du missar nog en solig helg. Jag skulle gärna ha sett Håkan Hellström, Laleh, Thåström, Randy, Hello Saferide, Stefan Sundström ... men vi ska ju på diverse bröllop och bröllopsfester i helgen.

Vi ses i augusti - och som det känns nu är bebisen rätt nyfödd då. Tack för lycka tillet och ha det bra tills vi ses.