torsdag, mars 06, 2008

-20, pyssel-il och finkväll med rarbarn

Kom hem från jobbet med halvers nackspärr och huvudvärk.

Tillsammans svängde vi ihop en snabb middag (couscous med rödlök och tomat, fetaost - och gräddfilsröra och butiksgrillad kyckling) och åt innan Markus körde till Skellefteå för att se elitseriehockey.

Jag plockade fram vattenfärger och papper till Siri, som absolut var med på noterna och skapade ett konstverk. Med gemensamma krafter tömde vi sedan diskmaskinen och gick ut på kvällsprommis. Tog en sväng förbi kvartersbutiken och fyllde på mjölkförrådet.

Lekte på gården med en tokskrattade flicka och busrusig hund.

Så vällingmys i soffan och (o)skönsång innan sovdags.

Vad jag vill säga? Att en tröttdag kan vändas till finkväll utan någon anledning alls. Det behövdes. Sista tiden med föräldraskap har varit lite jobbig. En hel del gnäll, tidig morgnar - otillfredsbarn helt enkelt. Men ikväll hade vi det bara roligt, fint och kärleksfullt. Och då blir man ju extra kär i det där lilla förunderligt fina rarbarnet.

Har dessutom knåpat ihop min krönika inför helgen. Temat har jag haft groende i huvudet under veckan. Skönt att vara riktigt nöjd även med den, en kröniketext som är den mest personliga och hudlösa jag skrivit.

Sedan blir det inte sämre att jag mätte mitt midjemått och kan konstatera att det minskat med tjugo centimeter från i höstas.

Nu ska jag fortsätta pyssla. Blev fixa-och-dona-inspirerad när jag var på jobb i dag!

2 kommentarer:

Sara sa...

Tjugo centimeter, helt otroligt! Bra jobbat! Blir nyfiken på krönikan, ser fram emot lördagens läsning.

Mari sa...

Tack. Det är smått otroligt när man lägger på tjugo centimeter på måttbandet och håller det runt midjan (i bästa "Du är vad du äter"-stil).

Krönikan är lämnad och jag har ledig fredagskväll. Så hudlös blev den kanske inte, ämnet är berört på bloggen sedan tidigare. Men jag k ä n n e r mig ändå lite hudlös inför ett, för mig, så personligt ämne. Nåväl, trevlig helg på er!