måndag, mars 10, 2008

I underställ på körkortet

Tydligen är det tio år sedan jag tog körkortet, eftersom jag fick post från Vägverket för ett tag sedan. Uppmaningen: förnya ditt körkort.

Jag har använt förträningsmetoden ett tag, men i fredags - med några ynka dagar kvar till passerat bäst-före-datum tog jag tag i det hela.

Skulle luncha med Maria och Sanna på stan, så i god tid klädde jag på mig och Sirilutten vinterkläder för en sparktur så Hemi skulle vara rastad. Sedan skulle jag byta om och köra bil till stan. Men nästan hemma somnade såklart lillan i sparklådan. Så istället för att väcka henne sparkade jag hem fort som tusan, lämnade av Hemi och sparkade fort som tusan ner till stan för att hinna i tid.

Slängde pliktskyldigt ner några sminkpryttlar i ryggsäcken under Hemilämningen, men de kom givetvis aldrig till användning. Så när mina nya körkortsbilder efter den där trevliga lunchen är tagna ser jag ut som följer: pannbandssvettigt okammat hår (en konstig rak test på ena sida), osminkad, allmänt ofräsch och - bäst av allt - med understället på (det du, Anja!).

Markus tröstade mig med: "Men du kan ju ta nya bilder när du byter efternamn till sommaren".

Och då jäklar, då blir det inget underställ. Då blir det hårrullade lockar och snyggtränad namnteckning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låt rent av bröllopsfotografen ta bilden! Det blir ju det grannaste körkortet i mannaminne.
/JL

Anonym sa...

Underställ forever! Som sagt, Ullfrotté har fina i vitt ull som duger att giftas i också!

Martina sa...

Jag tog mitt nya körkortsfoto (för att jag bytt efternamn) när jag var i sjunde månaden. Betalade en fotograf för att jag trodde att man måste det (var felinformerad) och när han visade den första bilden på sin digitalkamera och sa "den blev väl bra" kunde jag inte säga att jag tyckte jag såg ut som ett gristryne. Jag var så inne i min graviditet att det kändes som om inget annat än det borde vara viktigt, eller någonsin skulle bli viktigt. "MAN SKA INTE VARA SÅ FÅFÄNG.." malde jag på inombords. Men å vad jag ångrar det varje gång jag tar upp mitt gristryne-kort. Så jag förordar locktång nästa gång.. Samtidigt är det ju mest synd om kassörskorna som tvingas titta på fotot, jag behöver ju inte direkt sitta och öppna plånboken hela tiden..

Mari sa...

Bra tips, JoLid.

Anja, bra att du påminner mig ; ) Suktar också efter Lundhags merinounderställ, men då var det ju det där med de stackars djuren.

Vilken rar historia, Martina. Vi får nog försöka se det såhär: vi har i alla fall en historia att berätta kring våra stackars körkortsbilder.