måndag, juni 25, 2012

Ledighet


Sprang in i lördagsnatten. Sval luft, lätta steg. Verkar som om det blir ett lag till minitriathlon-tävlingen under Piteå dansar och ler. Så nu är det bäst att sätta fart med löpningen. Sista gångerna har jag inte fått ont i magen kring ärret från blindtarmsoperationen.


Jag köpte tredje delen i serien om Jack från jobbet. I dag har vi lånat sista delen på biblioteket. Å, det är spännande tycker Siri. Och kul att läsa, tycker jag och hennes pappa. När någon av oss har läst måste vi uppdatera varandra om vad som hänt ...



När Jack-serien tar slut är jag lite nyfiken på Maud Mangolds böcker. Hon verkar ha producerat en hel del för sexåringar. Om någon har bra tips så tar jag gärna emot.


Annars då? Semesterordet känns overkligt. Men det är skönt. I dag har vi gjort ärenden som att fixa pass, vara på biblioteket och handlat medicin till Hemi.

Jag och Siri har också pratat en hel del om detta jobbiga inom henne när jag lämnar henne. Hon menar att det handlar om döden. Att hon är rädd för att jag ska dö innan vi ses igen, att jag kunde ha dött när jag opererade mig.

Det är första samtalet kring du-får-inte-lämna-mig-paniken när det känns som om vi nått fram till varandra. Säkert bara en del av hennes känslor, men skönt att ha kunnat prata om det. Om det sedan hjälper på onsdag när mamma och pappa ska gå bort ... det återstår att se.

Inga kommentarer: